ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα με… ήλιο

χριστούγεννα-με-ήλιο-745646

Αίθριος καιρός με μέγιστη θερμοκρασία στο Βόλο τους 16 βαθμούς Κελσίου

Χριστούγεννα με… ήλιο θα είναι τα φετινά στη Μαγνησία όπως και σε όλη την Ελλάδα, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, εξασθενημένους ανέμους και χωρίς φαινόμενα. Αντίθετα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει τσουχτερό κρύο και χιόνια, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Πρωτοχρονιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, οι φετινές θερμοκρασίες των Χριστουγέννων είναι κατά μέσο όρο υψηλότερες από τις περσινές.

Αναλυτικότερα σήμερα Χριστούγεννα στο Ν. Μαγνησίας ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι ενώ η θερμοκρασία σε ολόκληρο το Νομό θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα μέσα στην πόλη του Βόλου θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

«Το σκηνικό του καιρού τα Χριστούγεννα αναμένεται αίθριο και χωρίς φαινόμενα. Κατά μέσο όρο από τα περσινά Χριστούγεννα θα έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μετεωρολόγος Θ. Τακούδης.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές στα πεδινά και πιθανότατα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Οσον αφορά τη θερμοκρασία σε ολόκληρη τη Μαγνησία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στην πόλη του Βόλου από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την περαιτέρω προοπτική του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου αναμένεται γενικευμένη μεταβολή με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά αλλά και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου