ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν διακοπές νερού

αρχίζουν-διακοπές-νερού-741139

Το πρόγραμμα είχε ανασταλεί την περίοδο της καραντίνας – Επανέρχεται από 14 Σεπτεμβρίου ως μέτρο πίεσης πληρωμής οφειλών

Σε διακοπές νερού σε συστηματικούς κακοπληρωτές, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προχωρήσει ακόμη και σε παράνομη υδροληψία χρεώνοντας τη ΔΕΥΑΜΒ και κατ’ επέκταση τους υπόλοιπους συνεπείς πολίτες, θα προχωρήσουν από 14 Σεπτεμβρίου συνεργεία της επιχείρησης.

Το θέμα έρχεται προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ που θα πραγματοποιηθεί διά περιφοράς αύριο Παρασκευή. Το πρόγραμμα διακοπών νερού στους ασυνεπείς καταναλωτές είχε σταματήσει την περασμένη άνοιξη και λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ωστόσο το διάστημα που μεσολάβησε και σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης οι ασυνεπείς όχι μόνο δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν ή να ρυθμίσουν οφειλές τους, αλλά επιπλέον το πρόβλημα διογκώθηκε. Αρκετοί με πρόσχημα την πανδημία φαίνεται να αφήνουν στην άκρη απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και 1,262 καταναλωτές εναντίον των οποίων έχουν κινηθεί διαδικασίες, τους έχει γίνει δηλαδή διακοπή νερού, αφαίρεση ρολογιού, αλλά συνεχίζουν να παίρνουν νερό με παράνομες συνδέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο της αφαίρεσης ολόκληρης της παροχής.

Για όσους έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 200 ευρώ, η ΔΕΥΑΜΒ θα λάβει μέτρα. Θα δοθεί περιθώριο 15 ημερών προκειμένου οφειλέτες να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την αποπληρωμή του χρέους τους σε 3, 9 ή 18 δόσεις και από τις 14 Σεπτεμβρίου ο λόγος θα δοθεί στα συνεργεία που θα προχωρούν σε διακοπές υδροδότηση ανά περιοχή.

Στο παρελθόν η εφαρμογή του μέτρου είχε φέρει ενώπιον των ταμείων της ΔΕΥΑΜΒ οφειλέτες που φρόντισαν για την άμεση τακτοποίηση των οφειλών τους.

Μέτρα για τον COVID – 19

Στην ίδια συνεδρίαση η ΔΕΥΑΜΒ θα αποφασίσει για την οργάνωση των υπηρεσιών της με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΥΑΜΒ είναι πρωτοπόρα καθώς έχει ήδη εφαρμόσει μέτρα και ορισμένα εξ αυτών βρίσκονται σε ισχύ για την προστασία όχι μόνο των εργαζομένων και του κοινού αλλά και της ίδιας της πόλης που θα πληγεί σε περίπτωση για παράδειγμα «αποδεκατισμού» του τμήματος υδραυλικών από μαζικά κρούσματα κορονοϊού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου