ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα, χρεώσεις και μηνύσεις για 1.664 ακίνητα εκτός δικτύου αποχέτευσης

πρόστιμα-χρεώσεις-και-μηνύσεις-για-1-664-α-744716

Το δημοτικό συμβούλιο καλείται να επικυρώσει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ του περασμένου Ιουνίου

Πρόστιμα, χρεώσεις και μηνύσεις σε βάρος των 1.664 ιδιοκτητών ακινήτων σε Βόλο, Ν. Ιωνία και Πήλιο που δεν έχουν φροντίσει να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ επιβαρύνοντας το περιβάλλον, επιστρατεύει η επιχείρηση. Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο και καλείται να επικυρώσει το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6:30 το απόγευμα.

Στα 1.664 ανέρχονται τα ακίνητα σε Βόλο – Ν. Ιωνία και Πήλιο, οι ιδιοκτήτες των οποίων ακόμη δεν έχουν φροντίσει να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ και συνεχίζουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον! Η ΔΕΥΑΜΒ που ήδη από το 2016 και το 2019 έχει καλέσει τους υπόχρεους να συνδεθούν με το δίκτυο ακαθάρτων, σφίγγει τα… λουριά: αποφασίζει επιβολή προστίμου και υποβολή μηνύσεων σε όσους δεν φροντίσουν να το κάνουν έως 30 Σεπτεμβρίου και χρέωση τελών αποχέτευσης σε κάθε λογαριασμό για όλους τους υπόχρεους είτε συνδεθούν είτε όχι με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν έχει φροντίσει μέχρι στιγμής να συνδεθεί με το δίκτυο της αποχέτευσης και συνεχίζει να ρυπαίνει το περιβάλλον μέσω της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων στο έδαφος ακυρώνοντας τα όποια έργα υποδομής δρομολογούνται και ενεργοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος, βρίσκεται στη Ν. Ιωνία. Συνολικά 1.100 ακίνητα βρίσκονται εκτός δικτύου αποχέτευσης το οποίο έχει κατασκευαστεί ήδη από τη δεκαετία του ’90!

Επιπλέον 206 ακίνητα έχουν εντοπιστεί και μέσα στον Βόλο να βρίσκονται εκτός δικτύου που έχει ζωή πάνω από τρεις δεκαετίες.

Αμελείς ιδιοκτήτες ακινήτων εντοπίζονται όμως και στο Πήλιο: 84 στην Άλλη Μεριά, 30 στη Μακρινίτσα και 244 σε Πορταριά, Κατηχώρι και Σταγιάτες!

Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ενημερωθεί τόσο μέσω διπλής πρόσκλησης που έχει εκδώσει η ΔΕΥΑΜΒ τόσο το 2016 όσο και το 2019 ενώ σε κάθε λογαριασμό ύδρευσης που παραλαμβάνουν εμφανίζεται ως εκκρεμότητα η υποχρέωση σύνδεσής τους με το δίκτυο.

Οι αμελείς έχουν προθεσμία μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, σε διαφορετική περίπτωση η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς (μετά τη λήξη των διοικητικών ενεργειών) στους υπόχρεους σύνδεσης στο πλαίσιο του ν. 1650/86 για την προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγουμένως θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμου 500 ευρώ ανά ακίνητο.

Το πρόστιμο θα αποτυπώνεται στον λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας και ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει και χρέωση τελών αποχέτευσης για όλους τους υπόχρεους ακινήτων είτε συνδεθούν είτε όχι με το δίκτυο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου