ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφιακή διαχείριση στο δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ

ψηφιακή-διαχείριση-στο-δικτύου-ύδρευ-755476

Εγκρίθηκε έργο 9,9 εκατ. ευρώ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ που συνεδρίασε χθες εκ περιφοράς η προμήθεια και εγκατάσταση 15.000 ευφυών υδρομετρητών, αλλά και η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διαχείρισης του δικτύου διανομής πόσιμου νερού και των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 9.900.000,00€, το οποίο η ΔΕΥΑΜΒ επιδιώκει να εντάξει για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πιο συγκεκριμένα, τα ψηφιακά υδρόμετρα κάθε ζώνης ύδρευσης, θα αποστέλλουν ασύρματα τις τιμές τους στον συγκεντρωτή της ζώνης, με ή χωρίς τη μεσολάβηση ενδιάμεσης δρομολόγησης, μετά από αίτημα του χειριστή από τον ΚΣΕ. Στη συνέχεια, ο συγκεντρωτής αποστέλλει μέσω ασύρματης επικοινωνίας τα δεδομένα των ψηφιακών υδρομετρητών στον ΚΣΕ, όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται σε ειδικό λογισμικό. Τα δεδομένα των ψηφιακών υδρομέτρων θα είναι πλέον διαθέσιμα προς χρήση στο ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ, τόσο για την τελική τιμολόγηση των καταναλωτών, όσο και για την διεξαγωγή πολλών άλλων προσομοιώσεων και λειτουργιών (υδατικό ισοζύγιο ανά ζώνη ύδρευσης κτλ.)

Η εγκατάσταση των ψηφιακών υδρομετρητών θα παρέχει την on line μέτρηση της κατανάλωσης, τη δυνατότητα στον καταναλωτή της παρακολούθησης της κατανάλωσής του σε ρεαλιστικό χρόνο και της επιλογής έκδοσης λογαριασμού ανά δίμηνο ή τρίμηνο. Επίσης προβλέπει ειδοποίηση του καταναλωτή με SMS ή e-mail, αυτόματα σε περίπτωση ασυνήθιστης κατανάλωσης (εσωτερικής διαρροής), ενώ ακόμη δίνει τη δυνατότητα περιορισμού της παροχής σε περίπτωση λειψυδρίας.

Το σύνολο των ψηφιακών υδρομετρητών θα καταχωρηθεί σε βάση δεδομένων συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) με γεωγραφικές συντεταγμένες, όπου θα έχουν καταχωρηθεί τα δίκτυα της διανομής νερού, και στο οποίο θα καταχωρούνται οι επεμβάσεις της υπηρεσίας για αποκατάσταση βλαβών ή επεμβάσεις βελτίωσης των δικτύων. Στα σημεία των επεμβάσεων θα καταχωρούνται ο χρόνος αναγγελίας της βλάβης, ο χρόνος και το κόστος αποκατάστασης της βλάβης, καθώς επίσης τα υλικά και μέσα αποκατάστασης και ο χρόνος επαναφοράς του οδοστρώματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού για την κατακύρωση της σύμβασης του έργου: «Εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού-Ανατολικός Τομέας», προϋπολογισμού 7.390.000 €, χωρίς Φ.Π.Α. και του έργου «Εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού-Δυτικός Τομέας», προϋπολογισμού 5.330.000 €, χωρίς Φ.Π.Α.

Επίσης, ενέκρινε τα πρακτικά κατακύρωσης του διεθνούς διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Τηλε-ελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Διαρροών Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 2.534.100 €, πλέον ΦΠΑ και ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο «Υπηρεσίες Υποστήριξης, Συντήρησης και Αντιμετώπισης Βλαβών του Συστήματος Τηλε-ελέγχου – Τηλεχειρισμού του Εσωτερικού & Εξωτερικού Υδραγωγείου του Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 104.920 €, πλέον ΦΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου