ΤΟΠΙΚΑ

Στο 50% οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία

στο-50-οι-ακυρώσεις-στα-ξενοδοχεία-740975

Οι επισκέπτες υπό το φόβο μήπως αποκλειστούν έσπευδαν να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους για την Πρωτοχρονιά

Με τις Πρωτοχρονιάτικες κρατήσεις …έμειναν τελικά πολλοί ξενοδόχοι της Μαγνησίας, αφού λόγω σφοδρής χιονόπτωσης οι επισκέπτες που περίμεναν δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Βόλου, οι κρατήσεις που ακυρώθηκαν έφτασαν κατά μέσο όρο το 50% ενώ στο Ανατολικό Πήλιο οι ακυρώσεις ήταν πολύ περισσότερες. Ενδεικτικά μάλιστα υπήρχε ξενοδοχείο στην Αφησσο όπου σημειώθηκαν ακυρώσεις στο 100% των κρατήσεων.

«Οι επισκέπτες με τον φόβο μήπως αποκλειστούν έσπευσαν να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους. Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις στους δρόμους του Ανατολικού Πηλίου η κατάσταση ήταν δραματική, αφού από την έντονη χιονόπτωση οι δρόμοι ήταν πότε ανοιχτοί και πότε κλειστοί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργος Ζαφείρης, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι υπήρχε περίπτωση επισκεπτών που έφτασαν μέχρι το ύψος Χορεύτρας στο Ανατολικό Πήλιο και η αστυνομία για λόγους ασφαλείας τους ζήτησε να γυρίσουν πίσω στο Βόλο.

Επίσης, σχολιάζοντας τις ακυρώσεις που έγιναν ο κ. Ζαφείρης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά για τους ξενοδόχους που περίμεναν να δουλέψουν αυτές τις μέρες αυτό που συνέβη ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό που συνέβη θα πρέπει να αποτελέσει για όλους μας ένα μάθημα έτσι ώστε σε αντίστοιχες περιπτώσεις να υπάρχει καλύτερος συντονισμός», κατέληξε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Κατηγορίες του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς»

Στον ελλιπή αποχιονισμό στους δρόμους του Ανατολικού Πηλίου, αναφέρθηκαν οι επαγγελματίες της Ζαγοράς, με αποτέλεσμα όπως τονίζουν να προκύψουν πολλές ακυρώσεις στις κρατήσεις για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα τα μέλη του Συλλόγου κάνουν λόγο για μεγάλη ζημιά και πολλές απώλειες τζίρων, εξαιτίας των ακυρώσεων που έγιναν στα καταλύματα του Ανατολικού Πηλίου. Μάλιστα επιρρίπτουν βαριές ευθύνες στην εταιρεία, η οποία ανέλαβε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, για κακό συντονισμό, εξαιτίας του οποίου παρέμειναν αποκλεισμένοι οι δρόμοι.

Επισημαίνουν, επίσης ότι το προηγούμενο διάστημα όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής ξόδεψαν χρήματα, προκειμένου να εφοδιαστούν καταλλήλως με τρόφιμα, καύσιμα κλπ.

Τέλος, τονίζουν ότι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου «με δικά του μηχανήματα και έξοδα» ανέλαβε να καθαρίσει κομμάτι του οδικού δικτύου, το οποίο θα έπρεπε να έχει αποχιονιστεί από την Π.Ε. Μαγνησίας προσθέτοντας συγχρόνως ότι αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα να έχει ξεμείνει από αλάτι το οποίο σε άλλη περίπτωση θα χρησιμοποιούσε για τις ιδιαίτερες ανάγκες των κατά τόπους συνοικιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου