ΤΟΠΙΚΑ

Από τη Λάρισα η εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου

από-τη-λάρισα-η-εκκίνηση-της-προεκλογι-740970

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σήμερα στο Ιμπέριαλ, πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε όλα τα κόμματα για ψηφοδέλτια και συγκεντρώσεις

Από τη Λάρισα ξεκινάει σήμερα η προεκλογική εκστρατεία της Κυβέρνησης με την έλευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην «καρδιά του θεσσαλικού κάμπου» στη Λάρισα. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL», Λεωφ. Φαρσάλων 182. Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε κάλεσμα για την πολιτική συγκέντρωση και την ομιλία του πρωθυπουργού ενώ ανάλογη κινητοποίηση έχει γίνει και από τους τέσσερις Θεσσαλικούς νομούς.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ολα τα κόμματα βρίσκονται σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας εκδηλώσεις και προεκλογική καμπάνια, βασισμένη στα όσα έχει αποφασίσει κεντρικά το κάθε κόμμα.

Στη Ν.Δ. ουσιαστικά η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά σήμερα με την έλευση στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Καρδίτσα και Λάρισα όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα τις επόμενες μέρες αναμένεται και επίσημα η ανακοίνωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου

από την κεντρική εκλογική επιτροπή υποψηφιοτήτων τις επόμενες μέρες.

Επίσης η ΝΟΔΕ αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να καθοριστούν κλιμάκια που θα εξορμήσουν στην περιφέρεια του Νομού μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές για να παρουσιάσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα και θα αποφασιστούν οι θεματικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.

Σήμερα αποφασίζονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα σήμερα στην Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάζει προκειμένου να κλείσει τα ψηφοδέλτια τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Τα ονόματα των 15 που ψηφίστηκαν από τη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο και θα συζητηθούν σήμερα στην Αθήνα όπως ανακοινώθηκε, είναι οι: Γιάννης Αντωνιάδης, Κώστας Δελημήτρος, Δημήτρης Δημητριάδης, Ναταλία Δοδότσιου, Γιάννης Κάιρας, Βίκυ Καποτά, Σπύρος Λεμονής, Δημήτρα Μανώλη, Μάκης Μπαλλής, Κώστας Πανταζώνας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Δανάη Τζήκα, Ελένη Φιλιππίδη και βέβαια ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Μαζί με τα παραπάνω ονόματα σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση αναμένεται να τεθούν από στελέχη των Αθηνών, τα ονόματα των κ.κ. Νίκου Χαυτούρα, προέδρου Νοσοκομειακών γιατρών, δημοτικού συμβούλου Βόλου και του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου που προέρχεται από την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη.

Εκτός από την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου η Ν.Ε. του κόμματος ήδη έχει ξεκινήσει την προεργασία της προεκλογικής εκστρατείας που θα βασιστεί σε εξορμήσεις σε όλο το Νομό και παρεμβάσεις ανά τομέα.

Παγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ

Η ανακοίνωση της ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα από τον Γιώργο Παπανδρέου προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στη δημιουργία ψηφοδελτίου στο ΠΑΣΟΚ τοπικά όπου η κατάσταση όπως είναι φυσικό γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη. Χαρακτηριστική είναι η απροθυμία στελεχών που είχαν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές να συμμετάσχουν σε αυτό, με ορισμένους μάλιστα να «φλερτάρουν» ανοιχτά με νέους σχηματισμούς όπως το Ποτάμι.

Τις επαφές για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου έχει αναλάβει ως υπεύθυνος Θεσσαλίας ο πρώην βουλευτής Καρδίτσας και διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης ενώ παράλληλα συζητήσεις γίνονται και από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Λάμπρο Νούση. Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου αναμένεται να απασχολήσει και τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος με τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών στις 11:30 πμ, στο ξενοδοχείο Κάραβελ (αίθουσα Ιλισός).

Στο άλλο «στρατόπεδο» του νέου κόμματος, εκτιμάται ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει σήμερα από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται και οι διεργασίες και επαφές για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Μέχρι σήμερα πάντως αρκετά στελέχη που κινούνταν στο χώρο της προοδευτικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εάν έχουν βολιδοσκοπηθεί από το νέο φορέα, απάντησαν αρνητικά, γεγονός που σημαίνει ότι οι όποιες επαφές να γίνουν τις επόμενες μέρες.

Στη ΔΗΜΑΡ τοπικά περιμένουν τις αποφάσεις του κόμματος σήμερα -μετά το ναυάγιο με το ΣΥΡΙΖΑ- προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους πιθανότατα με αυτόνομη κάθοδο ενώ διεργασίες υπάρχουν επίσης και στα υπόλοιπα κόμματα όπως το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι, κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου