ΤΟΠΙΚΑ

Ο διχασμός επιφέρει εθνικές συμφορές

ο-διχασμός-επιφέρει-εθνικές-συμφορές-724518

«Μακάριοι όσοι εργάζονται για την ενότητα και αλίμονο σ’ αυτούς που θα διχάσουν το λαό μας ακόμα μια φορά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Πνεύματος, το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, παρουσία της διοικήσεως του Ιδρύματος, εκπροσώπων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πλήθους λαού.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, ο κ.κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι: «σήμερα ο καθένας χρειάζεται να επιδείξει ευθύνη, στο μετερίζι του, στην εξουσία που διαθέτει, στο καθήκον που έχει αναλάβει έναντι της πατρίδας. Ευθύνη που θα οδηγεί με ταπείνωση στην ενότητα, μακριά από συμφέροντα ατομικά, κομματικά κ.α. Δεν είναι η ώρα εξυπηρέτησης μικρών και εφήμερων συμφερόντων. Είναι η ώρα της ενότητας. Μόνον αυτή μας έχει μείνει, είναι η τελευταία μας ελπίδα, αν θέλουμε να βγούμε από τα αδιέξοδα καιρού μας».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι «μακάριοι όσοι εργάζονται για την ενότητα και αλίμονο σ’ αυτούς που θα διχάσουν το λαό μας ακόμα μια φορά, γιατί όποτε ο λαός μας διχάστηκε υπέστη μεγάλες εθνικές συμφορές. Για να συμβεί, όμως, αυτό χρειάζεται να υπάρξει αληθινή δικαιοσύνη και αληθινή αξιοκρατία. Την στερηθήκαμε πολλά χρόνια. Η απουσία της τραυματίζει πολλούς νέους ανθρώπους με αξία. Δυστυχώς, ζήσαμε εποχή αναξιοκρατίας και αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Δε φταίνε μόνο οι ξένοι για την κατάντια μας, έχουμε φροντίσει κι εμείς γι’ αυτήν…»

Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Γι’ αυτό το Άγιο Πνεύμα χρειάζεται στη ζωή μας, γιατί ο άνθρωπος του Θεού αναλαμβάνει τις ευθύνες του, διακονεί την ενότητα πάση θυσία, ξέρει να απονέμει δικαιοσύνη και να αξιολογεί σωστά τους ανθρώπους». Κάλεσε, τέλος, όλους σε προσευχή για να διατηρηθεί η ενότητα στον τόπο μας και όλοι να εργαστούν για ένα ελπιδοφόρο ορίζοντα για τους νέους της πατρίδος μας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Πνευματικό τον Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Πλακιά και Αναγνώστη τον μικρό Χρήστο Παπαδημητρίου, μαθητή της 6ης Δημοτικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου