ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντές για… επικίνδυνες αποστολές

εθελοντές-για-επικίνδυνες-αποστολέ-724600

Εθελοντική πρωτοβουλία με μεγάλη κοινωνική προσφορά αποτελεί η Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2012, με στόχο το κοινό καλό.

Σε εποχές κρίσης, τα μέλη της Λέσχης κάνουν πράξη τις αρχές του εθελοντισμού, θέτοντας μάλιστα εαυτούς στην διάθεση αιρετών, φορέων και πολιτών, με στόχο να προσφέρουν ανιδιοτελώς την πολυετή εμπειρία τους, για την κάλυψη εκτάκτων περιστατικών .

Η ομάδα της Λέσχης απαρτίζεται από πενήντα άτομα με πολυετή εμπειρία στα αλεξίπτωτα και σε ασκήσεις που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, όπως φυσικές καταστροφές (πλημμύρες – πυρκαγιές), διασώσεις σε βουνό, υπό διαφορετικές και ενίοτε αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς και διασώσεις σε θάλασσα. Πέραν των προαναφερθέντων, τα μέλη της παραπάνω πρωτοβουλίας επιθυμούν να συνεισφέρουν γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, διευρύνοντας τις πρωτοβουλίες τους και στην ευρύτερη κοινωνική προσφορά, μέσω της συλλογής τροφίμων και ρουχισμού για απόρους, συσσίτια κλπ.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Λέσχης, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, επισημαίνει ότι: «στόχος μας είναι να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας, όπου μας ζητηθεί, για το κοινό καλό».

Στην παρούσα χρονική στιγμή τα μέλη της Λέσχης δραστηριοποιούνται στο πεδίο της πυροπροστασίας και πραγματοποιούν με δική τους πρωτοβουλία περιπολίες από το Πήλιο μέχρι και την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη ακτίνα. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει και κάθε Σαββατοκύριακο πραγματοποιούμε διαρκώς περιπολίες, προκειμένου να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρόληψη κατά των πυρκαγιών», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, η ίδια Λέσχη έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος, προκειμένου να βοηθηθεί όποιος έχει ανάγκη, αρκεί να επικοινωνήσει προηγουμένως με τον πρόεδρο στα τηλέφωνα 2421072914 και 6981867882.

Τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας έχουν ήδη αποστείλει επιστολή σε όλους τους φορείς, κοινοποιώντας την πρόθεσή τους να συνδράμουν εθελοντικά κάθε δύσκολη αποστολή, ενώ απευθύνουν παράλληλα κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις που αναπτύσσονται, πλαισιώνοντάς τες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου