ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πνοή στον Αϊ Γιάννη

νέα-πνοή-στον-αϊ-γιάννη-720392

Την τύχη στα χέρια τους για την αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας του Αϊ Γιάννη, την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντος στο οποίο καλούνται να αναπτυχθούν, παίρνουν νέοι επιχειρηματίες της περιοχής. Παρακολουθώντας τον κρατικό μηχανισμό να έχει πέσει σε θερινή… ραστώνη, τον Καλλικρατικό Δήμο να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και το τουριστικό προϊόν της περιοχής να υποβαθμίζεται κάθε χρόνο, αποφάσισαν να δράσουν.

Ενώθηκαν σε μία γροθιά και προχώρησαν στην επανίδρυση του Τουριστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Πηλίου, δηλώνοντας δυναμικά παρόντες στα κοινά και στην υπόθεση προβολής του ιστορικότερου τουριστικού παραθαλάσσιου προορισμού στο Πήλιο.

Σε αποδιοργάνωση

Οι νέοι επιχειρηματίες του Αϊ Γιάννη, ξεκίνησαν γεμάτοι όνειρα να στήσουν τις επιχειρήσεις τους δραστηριοποιούμενοι στον τόπο τους. Στη σύντομη επιχειρηματική διαδρομή τους, συνάντησαν μόνο εμπόδια: ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, ένας Καλλικρατικός Δήμος «αγκυλωμένος», υποδομές και δομές που σήμερα δε λειτουργούν.

Μεμονωμένες προσπάθειες επιχειρηματιών δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τουριστικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννη, Δημ. Ντελή, «παρακολουθούμε χρόνια την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου μας, την ελλιπή σήμανση.
Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την καταστροφή στο λιμάνι του Άη Γιάννη και τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν αναρμόδιες να προστατεύσουν ένα έργο που στοίχησε εκατομμύρια. Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την οργάνωση των παραλιών να φθίνει αρνητικά κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να περάσουμε από τις Γαλάζιες σημαίες στις ανύπαρκτες σημαίες.
Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την προβολή να φθίνει με ό,τι αυτό σημαίνει για την ανάδειξη του προορισμού και να παραμένουν μόνο μεμονωμένες προσπάθειες επιχειρηματιών που πρέπει να επιζήσουν επιχειρηματικά.

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την αστυνόμευση να υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα στην υψηλή περίοδο να δημιουργείται αυθαιρεσία και υποβάθμιση παροχών προς τους επισκέπτες.
Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια υποδομές που αποκτήθηκαν με υψηλές δαπάνες να μη λειτουργούν, όπως οι τουαλέτες, ο περιφερειακός, ο πεζόδρομος και ο ποδηλατοδρόμος του παραλιακού μετώπου λόγω μη τήρησης των αστυνομικών και κανονιστικών διατάξεων».

Αποφάσισαν να δράσουν

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, οι νέοι επιχειρηματίες του Αγίου Ιωάννη, αποφάσισαν να δράσουν. Επανίδρυσαν τον Τουριστικό Σύλλογο, με στόχο αφενός να διεκδικήσουν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής, αφετέρου, να υλοποιήσουν δράσεις για να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο η τουριστική εικόνα του χωριού και το βιοτικό επίπεδο ντόπιων και επισκεπτών.

«Είναι προφανές ότι ο Άϊ Γιάννης είναι ο πρωτοπόρος του τουρισμού στο Πήλιο και οι προσφερόμενες υπηρεσίες κατά συντριπτική πλειοψηφία από τους επιχειρηματίες είναι σε υψηλό επίπεδο, ενώ από την δημοτική αρχή δεν υπάρχουν.

Είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε αυτή την πρωτοπορία και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε επιχειρηματικά. Ζητούμε επιτακτικά να στηρίξουν αυτή την πρωτοπορία και οι αρμόδιοι φορείς που απλόχερα έχουν παραχωρηθεί από το κράτος αρμοδιότητες χωρίς αυτές να εφαρμόζονται.
Ο σύλλογός μας θα δουλέψει στη θετική κατεύθυνση λύσεων και στήριξης των μελών του, με στόχο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, να διατηρήσουμε την πρωτοπορία στον τουρισμό της περιοχής μας καθώς αυτό είναι επιτακτική ανάγκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου