ΤΟΠΙΚΑ

«Εζησα τον εφιάλτη», λέει ο μοναδικός πελάτης την ώρα της ληστείας στο Ταχυδρομείο

εζησα-τον-εφιάλτη-λέει-ο-μοναδικός-π-720346

Καρέ – καρέ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξετάζουν το υλικό του κλειστού κυκλώματος βιντεοσκόπησης, που κατέγραψε χθες, λίγο μετά τις 9 το πρωί, την ένοπλη ληστεία στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στη συνοικία της Νεάπολης. Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ληστών βρίσκονταν μέχρι το βράδυ σε εξέλιξη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Αντρας κουκουλοφόρος, ύψους 1,65 περίπου και μιλώντας άπταιστα ελληνικά ήταν ένας από το δίδυμο των ληστών που άρπαξε υπό την απειλή καραμπίνας χρηματικό ποσό 7.200 ευρώ. Ο δεύτερος ανέμενε εξωτερικά των ΕΛΤΑ για να παραλάβει το συνεργό του με τον γεμάτο σάκο και να τραπούν σε φυγή με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Μέσα σε λίγα λεπτά εκτυλίχθηκε η ένοπλη ληστεία στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Βόλο. Την ώρα της εισβολής, στο κατάστημα βρίσκονταν ο προϊστάμενος, μία υπάλληλος και ένας πελάτης.

Ο 36χρονος συναλλασσόμενος, εκείνη τη στιγμή στα ΕΛΤΑ, Απόστολος Παπατόλιας εργαζόμενος στη ΜΕΤΚΑ, περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την εφιαλτική εμπειρία του:

«Βρισκόμουν μπροστά στο γκισέ, προκειμένου να στείλω συστημένο, όταν δίπλα μου πλησίασε βιαστικά ο κουκουλοφόρος, πέταξε τη σακούλα στην υπάλληλο και τη σημάδεψε με την καραμπίνα. «Βάλε γρήγορα τα λεφτά μέσα», της είπε και εκείνη μούδιασε από φόβο. Έστρεψα το πρόσωπό μου και τον κοίταξα. Τότε προέταξε το όπλο πάνω μου. «Πάει, αυτό ήταν», είπα τρομαγμένος και όλη η ζωή μου πέρασε από μπροστά μου. Έκανα δύο βήματα πίσω. «Φύγε, φύγε…», μου είπε τότε ο κουκουλοφόρος και κουνούσε την καραμπίνα προς την έξοδο. Σήκωσα ελαφρώς τα χέρια και κινήθηκα προς την πόρτα. Άρχισα να τρέχω, έστριψα στον πρώτο δρόμο και μπήκα στο πρώτο κατάστημα. Ειδοποιήσαμε την Αστυνομία για την ένοπλη ληστεία που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν άμεσα, αλλά οι ληστές είχαν γίνει «καπνός». Ήταν τα πιο εφιαλτικά λεπτά της ζωής μου».

Ανθρωποκυνηγητό

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν τη ληστεία στο κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, μετέβησαν στο κατάστημα, όπου ο ένας από αυτούς έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου εισήλθε στον κύριο χώρο του καταστήματος και κρατώντας μακρύκαννο όπλο (καραμπίνα), απείλησε τους υπαλλήλους και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 7.200 ευρώ.

Ο συνεργός του τον ανέμενε εξωτερικά του καταστήματος επιβαίνοντας στη μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν και οι δύο, μετά την αφαίρεση των χρημάτων.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου