ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη 50χρονη στο Βόλο φερόμενη ως εμπλεκόμενη στη οργάνωση εμπορίας ανθρώπων

συνελήφθη-50χρονη-στο-βόλο-φερόμενη-ως-720396

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, με πλοκάμια και στο Βόλο, εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τις Ισπανικές και Αμερικανικές Αρχές.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξάπλωνε τη δράση του, σε Αθήνα, Καβάλο, Βόλο, Κόρινθο και Κρήτη. Το κύκλωμα φέρεται ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά τις γυναίκες και εργασιακά τους άνδρες. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκονται 50 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και θύματα.

Στο Βόλο χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη μιας 50χρονης γυναίκας, μετά από παραγγελία της Ασφάλειας Αττικής. Η 50χρονη, η οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη στο κύκλωμα εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Αθήνα, μαζί με τους άλλους συλληφθέντες.

Για την υπόθεση έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση μέχρι το βράδυ συνεχίζονταν για τον εντοπισμό και επιπλέον ατόμων που φέρονται εμπλεκόμενοι.

Η επιχείρηση κατά του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με τις Ισπανικές αρχές, τη συνδρομή της Europol και των Αμερικανικών αρχών σε Αθήνα, Καβάλο, Βόλο, Κόρινθο και Κρήτη για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων στη χώρα μας και την Ισπανία μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η εγκληματική οργάνωση έφερνε γυναίκες από τη Δομινικανή Δημοκρατία μέσω Τουρκίας και τις διοχέτευε στην Ελλάδα και στην Ισπανία, όπου τις έβαζαν να εργάζονται σε μπαρ και άλλα συναφή καταστήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου