ΤΟΠΙΚΑ

Μικρότερο το «μπουγιουρντί» της εφορίας για τους Βολιώτες

μικρότερο-το-μπουγιουρντί-της-εφορ-719566

Μικρότερο προβλέπεται το… μπουγιουρντί της εφορίας στα χρεωστικά εκκαθαριστικά των Βολιωτών. Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έχουν χρεωστικές εκκαθαρίσεις, είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με πέρυσι.

Όπως εξηγούν λογιστές της περιοχής, οι χρεωστικές δηλώσεις περιλαμβάνουν μεν μικρότερα ποσά που θα κληθούν να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι, αυτό όμως δεν συνιστά ότι θα πληρώσουν λιγότερους φόρους για το έτος 2012. Απλώς πλήρωσαν τους ίδιους φόρους, λίγο – λίγο στη διάρκεια της χρονιάς. «Ο λόγος που τα ποσά είναι μικρότερα στα χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι ότι έγιναν σωστές παρακρατήσεις φόρου κατά τη διάρκεια της χρονιάς κι έτσι ο φόρος δε μετακυλίεται στην εκκαθάριση των δηλώσεων», αναφέρουν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και με την ολοκλήρωση της τέταρτης εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας, ο μέσος φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ, ενώ η επιστροφή φόρου δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ κατά μέσο όρο.

Από το σύνολο των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής, περίπου οι μισές και πλέον είναι χρεωστικές, το ένα τρίτο σχεδόν μηδενικές, ενώ επίσης το 1/3 είναι πιστωτικές.

Οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες το εκκαθαριστικό, θα πρέπει να εξοφλήσουν το φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, η υποβολή των δηλώσεων συνεχίζεται με πολύ καλούς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι εντός της εβδομάδας θα ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία.
Καθημερινά πάνω από 150.000 δηλώσεις υποβάλλονται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με τις συνολικές υποβολές να έχουν ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου