ΤΟΠΙΚΑ

Θέματα του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

θέματα-του-δ-ο-ε-π-α-π-δη-πε-θε-719568

Μετά από αίτημα του Δ.Σ του νεοσυσταθέντος Κλαδικού Συνδικάτου Ο.Τ.Α Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα συνάντηση με τον αρμόδιο Πρόεδρο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Παύλο Μαβίδη σχετικά με θέματα που έχουν προκύψει στο Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης – Παιδείας – Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναδειχθούν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ειδικότερα τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

1ον Μη πληρωμή των αποδοχών οκτώ εργαζομένων από 7-6-2013 έως σήμερα.

2ον Άρνηση της Διοίκησης να δοθεί έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ που αφορά τους παραπάνω εργαζόμενους, που έχουν έννομο συμφέρον και που πρέπει να το πάρουν με Εισαγγελική Εντολή.

3ον Μετακίνηση δύο υπαλλήλων από το Κέντρο Πληροφόρησης ΔΙΑΥΛΟΣ, με αποτέλεσμα το τμήμα να μένει χωρίς προσωπικό.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν πειστικές από τον Πρόεδρο αποποιούμενος των ευθυνών μεταφέροντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους, επικαλέστηκε την αγνοία του θέματος, ενώ η γνωμοδότηση 194/2013 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ,ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος κάθε Πόλης δε νομιμοποιούνται να αρνηθούν την έκδοση και δημοσίευση των πράξεων κατάταξης σε συσταθείσες πρωσοποπαγείς θέσεις του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ.

Για την πληρωμή των εργαζομένων, σύμφωνα με την απάντηση του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, ο κ. Μαβίδης δεν έδωσε σαφή απάντηση, αρκέστηκε σαν άτομο, ότι έχει την αίσθηση ότι θα πληρωθούν.

Για τις μετακινήσεις υπαλλήλων του Δίαυλου, επικαλέστηκε ασύμφορο το Κέντρο Νεότητας, τη στιγμή που το τμήμα αυτό, όπως λέει το Συνδικάτο, έχουν πάρει απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου να παραμείνει ως έχει.

Στη διάρκεια της συζήτησης, τονίζεται στην ανακοίνωση του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, συναντήσαμε την άρνηση της Δημοτικης αρχής διαμέσου του εκπροσώπου της κ.Μαβίδη, να μη συναινεί στο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων επικαλούμενος Νόμους και Διατάξεις.

Είναι πάγια τακτική εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παραμένοντας πιστοί στην τήρηση, κατά γράμμα των Νόμων και των κυβερνητικών κομμάτων.

Εμείς σα συνδικάτο, τονίζεται στην ανακοίνωση, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστουμε,για μια σταθερή και μόνιμη εργασία, καμία απόλυση, κανένας μόνος του, είτε είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είτε είναι αορίστου χρόνου είτε μόνιμοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εμπιστευτούν το ταξικό -κλαδικό συνδικάτο και να είναι σίγουροι ότι θα έχουμε ένα σίγουρο και σταθερό αποκούμπι για την υπεράσπιση και διεκδίκηση όλων των προβλημάτων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου