ΤΟΠΙΚΑ

39χρονος εσβησε μετά από 20 χρόνια σε άγρυπνο κώμα

39χρονος-εσβησε-μετά-από-20-χρόνια-σε-άγρυ-712692

Δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις μετά από τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, μόλις που ξεκινούσε τις σπουδές του

Μέρες και νύχτες βρίσκονταν άγγελοι – φύλακες στο πλευρό του. Επί 19 ολόκληρα χρόνια οι γονείς του περίμεναν ένα θαύμα, ώστε το παλικάρι τους να επιστρέψει… Δυστυχώς, όμως, χθες έπειτα από δύο δεκαετίες σε κατάσταση άγρυπνου κώματος, έπειτα από σοβαρό τροχαίο, ο Γιάννης Κράντας άφησε την τελευταία του πνοή στο δωμάτιο του σπιτιού του στη Νέα Δημητριάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η καρδιά του πάλεψε επί δύο δεκαετίες. Με τη φροντίδα και την περιποίηση των γονιών του και της αδερφής του έδωσε μια δύσκολη προσωπική μάχη και κρατήθηκε για πολλά χρόνια στη ζωή. Μόλις σε ηλικία 19 ετών καθηλώθηκε στο κρεβάτι και ποτέ δεν μπόρεσε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και των δικών του ανθρώπων, να ανακτήσει την επαφή του με το περιβάλλον.

Σε ηλικία 20 ετών, ο Γιάννης Κράντας είχε μόλις έξι μήνες που ξεκινούσε τις σπουδές του στο πρώτο έτος του Κρατικού Θεάτρου. Η φοιτητική του ζωή, γεμάτη όνειρα, όρεξη και θέληση να κάνει πολλά μόλις που ξεκινούσε.

Ομως, ένα τροχαίο δυστύχημα του στέρησε τα πάντα. Στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε ο 19χρονος τότε Γιάννης υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά από τροχαίο με το δίκυκλο που οδηγούσε. Ο συνεπιβάτης φίλος του υπέκυψε ακαριαία στα τραύματά του.

Ο Γιάννης διακομίσθηκε με βαρύτατα τραύματα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και νοσηλεύτηκε για 70 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όταν η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε, η νοσηλεία του συνεχίστηκε για άλλες 20 ημέρες στη Νευροχειρουργική Κλινική. Ποτέ δεν κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις του και μετά από τρεις μήνες νοσηλείας στο Νοσοκομείο, οι γιατροί έκριναν ότι μπορούσε να μεταφερθεί στο σπίτι του στο Βόλο.

Επί δύο δεκαετίες το παλικάρι παρέμεινε σε κατάσταση άγρυπνου κώματος. Οι γονείς του δεν έφυγαν ποτέ από το προσκεφάλι του και αναπροσάρμοσαν ολόκληρη τη ζωή τους για να μη του λείψει τίποτε. Οι προσευχές τους ακατάπαυστες περιμένοντας ένα θαύμα. Το μόνο που μπορούσαν να περιμένουν, καθώς οι γιατροί -όπου και αν έτρεξαν- μιλούσαν για μη αναστρέψιμη κατάσταση. Χθες παραμονή της μεγάλης γιορτής η Παναγία τον πήρε κοντά της.

Η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 10π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ν. Δημητριάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου