ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρή βλάβη στην αποχέτευση

σοβαρή-βλάβη-στην-αποχέτευση-712473

Σε καταθλιπτικό αγωγό που μεταφέρει τα λύματα στο Βιολογικό

Bλάβη παρουσιάστηκε προχθές το απόγευμα στον καταθλιπτικό αγωγό που μεταφέρει τα λύματα από το Κεντρικό Αντλιοστάσιο Αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, κοντά στις εγκαταστάσεις και δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ: «χάρις στην άμεση επέμβαση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ, αποτράπηκε η υπερχείλιση λύματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, κατασκευάστηκε τάφρος, ώστε το ανεπεξέργαστο απόβλητο να οδηγείται κοντά στις εγκαταστάσεις και μετά, με αντλία, να οδηγείται εντός των εγκαταστάσεων του Βιολογικού για επεξεργασία.

Η λειτουργία του κεντρικού αντλιοστασίου συνεχίζεται κανονικά και το λύμα μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού. Καταβάλλεται προσπάθεια, με τοποθέτηση επιπλέον αντλιών, να γίνει επισκευή του αγωγού χωρίς διακοπή λειτουργίας του καταθλιπτικού αγωγού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο υπερχείλισης λύματος στη θαλάσσια περιοχή.

Για τη βλάβη ενημερώθηκαν από τη ΔΕΥΑΜΒ οι αρμόδιες υπηρεσίες (Διεύθυνση Υγείας και Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορ.Σποράδων). Ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Οι επόμενοι σχεδιασμοί

Εξάλλου από τον επόμενο μήνα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου θα έχει να διεκπεραιώσει ένα πολυσύνθετο έργο με αποκορύφωμα τα μεγάλα έργα αποχέτευσης σε Αγριά, Άγιο Στέφανο και Ιωλκό. Και στα τρία συγκεκριμένα έργα, εκτιμάται ότι θα μπουν μηχανήματα μέχρι τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2014, καθώς όλα είναι έτοιμα, ειδικά στην περίπτωση της Αγριάς όπου αναμένεται να υπογραφεί το συμφωνητικό της εργολαβίας, με την ανάδοχο εταιρεία, μέσα στο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον μέσα στο 2014 αναμένεται να ξεκινήσει και το έργο της αποχέτευσης στη Νέα Αγχίαλο, αφού τώρα ολοκληρώνεται η οριστική μελέτη του έργου, η οποία στη συνέχεια θα αποσταλεί στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ για χρηματοδότηση. Εκείνο που δεν είναι γνωστό στους περισσότερους είναι ότι όλα τα παραπάνω έργα αποχέτευσης συνοδεύονται, σύμφωνα με το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων που υπέγραψε η ΔΕΥΑΜΒ με το ΕΠΠΕΡΑΑ και από έργα που έχουν να κάνουν με την κατασκευή διακλαδώσεων στο δίκτυο αποχέτευσης, καθώς και με την αντικατάσταση σημαντικού τμήματος του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης.

Επιπλέον μέσα στις αρχές φθινοπώρου ένα πολύ σημαντικό έργο που καλείται να δρομολογήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Βόλου, είναι αυτό που έχει να κάνει με τους όρους διακήρυξης της μελέτης που πρέπει να εκπονηθεί και έχει να κάνει με τη Μελέτη Διαχείρισης του Υδάτινου Ισοζυγίου στα διοικητικά όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου, καθώς και τις μελέτες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για την κατασκευή δικτύων ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία παραθαλάσσιων περιοχών, όπως η Νέα Αγχίαλος, η Αγριά, καθώς και η συνοικία των Νέων Παγασών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου