ΤΟΠΙΚΑ

Στελεχώνεται το Ιατρείο Τρικερίου

στελεχώνεται-το-ιατρείο-τρικερίου-712354

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι μετακινούνταν είτε στην Αργαλαστή είτε στο Βόλο

Με ένα γιατρό θα στελεχωθεί αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου το περιφερειακό ιατρείο Τρικερίου, μετά από ενάμιση μήνα χωρίς κανένα γιατρό, σε μια περίοδο με αυξημένη τουριστική κίνηση για την περιοχή. Όλο αυτό το διάστημα το ιατρείο επισκέπτονταν κάθε δεκαήμερο γιατρός από το Κ.Υ Αργαλαστής, ο οποίος εκτελούσε μόνο συνταγογραφήσεις, επομένως οι κάτοικοι σε περίπτωση εξέτασης ήταν αναγκασμένοι να μετακινούνται είτε στην Αργαλαστή είτε στο Βόλο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ωστόσο όπως διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας, αύριο θα βρίσκεται στο περιφερειακό ιατρείο ένας γιατρός, ενώ γίνονται ενέργειες προκειμένου να στελεχωθεί το ιατρείο με ακόμη ένα γιατρό, καθώς πρόκειται για διθέσιο ιατρείο.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς η περιοχή το καλοκαίρι αριθμεί τουλάχιστον 3.000 κατοίκους, ενώ λόγω της γεωγραφικής της απόστασης από την Αργαλαστή, είναι δύσκολο να εξυπηρετηθεί άμεσα από το Κέντρο Υγείας που λειτουργεί εκεί. Παρά τις δυσκολίες στο διορισμό μόνιμων γιατρών, το ιατρείο όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε τη δυνατότητα να καλύπτεται έστω και με τους αγροτικούς γιατρούς, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Πριν περίπου δύο μήνες έληξε η θητεία του ενός αγροτικού γιατρού. Τότε η Δημοτική Αρχή επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες τονίζοντας την ανάγκη άμεσης κάλυψης της κενής θέσης, καθώς ήταν γνωστό ότι στις 30 Ιουνίου έληγε η θητεία και του δεύτερου αγροτικού γιατρού. Τελικά προκηρύχθηκαν οι δύο θέσεις, αλλά δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα ένα ολόκληρο χωριό να βρίσκεται χωρίς γιατρό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνας τόνισε: «Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου θα έρθει μόνιμα ένας γιατρός στο Περιφερειακό ιατρείο. Αυτή τη στιγμή ο γιατρός εκπαιδεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου. Παράλληλα κάνουμε ενέργειες για την κάλυψη και της δεύτερης θέσης του ιατρείου. Κανονικά δε θα έπρεπε να μείνει ούτε μια μέρα χωρίς γιατρό ένα χωριό που το καλοκαίρι αριθμεί 3.000 κατοίκους. Η πρώην κοινότητα Τρικερίου είχε προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του περιφερειακού ιατρείου το οποίο διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Ευτυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε κανένα σοβαρό περιστατικό», καταλήγει ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου