ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε η διυπουργική για το δικαστικό μέγαρο Βόλου

αναβλήθηκε-η-διυπουργική-για-το-δικασ-710284

Αναβλήθηκε τελικώς η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) Δικαστικών Μεγάρων, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταζόταν και πρόταση για την ανέγερση νέου σύγχρονου δικαστικού μεγάρου στον Βόλο.

Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εντός του επόμενου δεκαημέρου οπότε και θα κριθεί η τύχη του δικαστικού μεγάρου στον Βόλο, για το οποίο ο Δήμος έχει προτείνει να αναγερθεί σε έκταση της οδού Παρασκευοπούλου την οποία θα παραχωρήσει δωρεάν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάλιστα με απόφαση από την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Βόλου καταθέτει αγωγή εναντίον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εμφανίζεται ως ο ιδιοκτήτης της έκτασης για την επιστροφή του οικοπέδου μετά την παρέλευση της τριετίας κατά την οποία δεν αξιοποιήθηκε και βάσει του συμβολαίου που υπογράφτηκε θα πρέπει να επιστρέψει στην κατοχή της πόλης.

Όπως είναι γνωστό η περίπτωση του δικαστικού μεγάρου Βόλου θα εξεταστεί σε πρόγραμμα στο οποίο προωθείται να ενταχθεί το νέο δικαστικό μέγαρο της Λαμίας και οι συντηρήσεις των δικαστικών μεγάρων σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου