ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρ. Μπουκώρος: Απαντήσεις κοροϊδίας από το Υπ. Παιδείας για τα κενά εκπαιδευτικών

χρ-μπουκώρος-απαντήσεις-κοροϊδίας-απ-69994

Ως απαντήσεις κοροϊδίας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στις ερωτήσεις που κατέθεσε από τον περασμένο Οκτώβρη, (12/10/2017 και 17/10/2017), τις χαρακτηρίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, που κατετέθησαν

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει χαρακτηριστικά πως: “Το Υπουργείο Παιδείας, απαντώντας με μεγάλη καθυστέρηση στις ερωτήσεις που αφορούσαν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χερσαία Μαγνησία, αλλά και στα νησιά των Σποράδων, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι ουσιαστικά εμπαίζει σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν έξι μήνες και ουσιαστικά να πλησιάζουμε προς το τέλος της διδακτικής χρονιάς, για να απαντήσει επιτέλους, εγγράφως, στις συνεχείς ερωτήσεις του βουλευτή Μαγνησίας. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ημερομηνία κοινοποίησης των απαντήσεων προς τον βουλευτή ήταν η 22η Μαρτίου 2018.

Είναι πρωτοφανής η στάση αδιαφοριάς που επιδεικνύει το υπουργείο για την κοινοβουλευτική διαδικασία, καθυστερώντας, αδικαιολόγητα, να ενημερώσει τόσο τον βουλευτή όσο και την τοπική κοινωνία, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως είναι η εκπαίδευση των μαθητών και η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικούς.

Η ετεροχρονισμένη διαβεβαίωση του υπουργείου, τόσους μήνες μετά, ότι τα κενά πλέον δεν υφίστανται και έχουν καλυφθεί από τους ανάλογους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ την ίδια στιγμή, τα κονδύλια για την παράλληλη στήριξη έχουν εξαντληθεί.

Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου