ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση επαγγελματιών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

ενημέρωση-επαγγελματιών-για-τον-εξωδ-70157

Τις απορίες, αλλά και τον προβληματισμό δεκάδων επαγγελματιών σχετικά με την ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών στα πλαίσια του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών δέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Μαρτίου ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην αίθουσα εκδηλώσεων ο κ. Κορμούσης χαρακτήρισε καθόλα πετυχημένη την συγκεκριμένη ρύθμιση τονίζοντας: «Μέχρι στιγμής πάνω από 27.000 επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία και βρίσκονται σε διάφορα στάδια, ενώ 23 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την ρύθμιση.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμισι περίπου μήνα και πάνω από 7.000 ελεύθεροι επαγγελματίες συμμετέχουν και αναμένεται, οι πρώτοι να την ολοκληρώσουν μετά το Πάσχα.

Για μας, είναι επιτυχία ότι κάποιοι μπόρεσαν και πήραν «κούρεμα» και δόσεις για τις οφειλές τους που δεν υπήρχαν».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης ζήτησε την αλλαγή του Νόμου που «μπλοκάρει» όπως τόνισε πολλές φορές την επιχειρηματική διαδικασία, παρά τη βοηθά.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του «ο εμπορικός και Επιχειρηματικός κόσμος εκτός της τρομερής μείωσης του τζίρου, των δυσβάσταχτων φόρων και εισφορών, είχε και το βραχνά των οφειλών προς τράπεζες και Δημόσιο. Επί χρόνια ανέμενε ένα νομοθετικό πλαίσιο για την ολοκληρωτική επίλυση του ζητήματος με μια ενιαία ρύθμιση που θα έδινε ανάσα στις επιχειρήσεις και ελπίδες βιωσιμότητας και ανάπτυξης αυτών απαλλαγμένες από το φόβο κατασχέσεων.

Με χαρά και ελπίδα υποδεχτήκαμε το Νόμο 4469/2017 περί ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Ωστόσο ο ενθουσιασμός μας αυτός γρήγορα εξανεμίστηκε όταν αντιληφθήκαμε το κυκεώνα της όλης διαδικασίας, με το πλήθος προϋποθέσεων, τον τεράστιο αριθμό δικαιολογητικών, αλλά και την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να εφαρμόσει και να υποστηρίξει στην πράξη την όλη διαδικασία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου