ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στον Πέτρο Τατσόπουλο

αφιέρωμα-στον-πέτρο-τατσόπουλο-851206

Το νέο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου “Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ – Μια αληθινή ιστορία” θα παρουσιαστεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο «Δ. Σαράτσης» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου, στο Βόλο (κτήριο «Αλ. Δελμούζος», 3ος όροφος). Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας Ν. Τ. Μαγνησίας και τη Λέσχη Ανάγνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνουν την συγκεκριμένη εκδήλωση που είναι αφιερωμένη σε έναν σημαντικό εκπρόσωπο του γραπτού λόγου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Β. Δ. Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Γιώτα Κούγιαλη, συγγραφέας. Η θεατρική αφηγήτρια Ιωάννα Αντωνιάδου θα ζωντανέψει αποσπάσματα του βιβλίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Σοφία Κωνσταντέλια, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νατάσα Καρακατσάνη, συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 1959. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Βιομηχανική και την Πάντειο δίχως να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Εργάστηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, σεναριογράφος, δημοσιογράφος, σύμβουλος εκδόσεων και παρουσιαστής στη δημόσια τηλεόραση της εκπομπής βιβλίου «Πνεύμα αντιλογίας». Μαζί με τον Κώστα Μουρσελά, τον Γιώργο Σκούρτη και τον Αντώνη Σουρούνη μετείχε στο Παιχνίδι των τεσσάρων (1998). Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: Οι ανήλικοι (1980), Το παυσίπονο (1982), Κινούμενα σχέδια (1984), Η καρδιά του κτήνους (1987), Η πρώτη εμφάνιση (1994), Ανάλαφρες ιστορίες (1995), Κομεντί (1999), Πιπέρι στη γλώσσα (2000), Το ραβδί και το καρότο (2004), Ο ουρανός στο κεφάλι μας (2004), Τιμής ένεκεν (2004), Πικάντικες ιστορίες (2005) και Η καλοσύνη των ξένων (2006).Στην Καλοσύνη των ξένων, ο Πέτρος Τατσόπουλος αφηγείται με ειλικρίνεια, χιούμορ και αυτοκριτική έως αυτοσαρκαστική διάθεση την ιστορία της υιοθεσίας του. Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, όπου ο αναγνώστης παρακολουθεί παράλληλα με την εξέλιξη της ιστορίας της υιοθεσίας του συγγραφέα, την πορεία του στο σύγχρονο λογοτεχνικό πεδίο και την ελληνική αλλά και διεθνή πραγματικότητα που έχει σχέση με τις παράνομες υιοθεσίες, την εγκατάλειψη βρεφών και την εκμετάλλευση της ορφάνιας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου