ΤΟΠΙΚΑ

Νέο Κωσταλέξι στο Αδεντρο Θεσσαλονίκης

νέο-κωσταλέξι-στο-αδεντρο-θεσσαλονίκ-851206

Μία απίστευτη υπόθεση κακοποίησης 37χρονης από τη Βουλγαρία αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα επί περίπου πέντε μήνες κρατείτο δεμένη μέσα σε στάβλο στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης και κακοποιείτο σεξουαλικά και σωματικά από σπείρα ομοεθνών της.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, βιασμό, εκβίαση, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, έκθεση και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ακολούθως παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον Δ ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν τη νόμιμη προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του τμήματος Ηθών της Ασφάλειας βρήκαν την 37χρονη γυναίκα σε άθλια κατάσταση, ρακένδυτη, με τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός της και τη μετέφεραν σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με την υποστήριξη ψυχολόγων. Αργότερα, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ξενώνα της πόλης κακοποιημένων γυναικών.
«Όταν ανοίξαμε το στάβλο βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νέο Κωσταλέξι. Η άτυχη γυναίκα ήταν δεμένη, ημίγυμνη και σε άθλια κατάσταση από τα βασανιστήρια, την πείνα και το κρύο. Τη βασάνιζαν και τη βίαζαν συστηματικά» δήλωσε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Στέργιος Αποστολίδης.
Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, τη σπείρα δουλεμπόρων συγκροτούσαν δύο αντρόγυνα από τη Βουλγαρία που μετέφεραν στην Ελλάδα ομοεθνείς τους με το πρόσχημα ότι θα τους έβρισκαν δουλειές.
Τους αποσπούσαν τα έγγραφα και τους υποχρέωναν να πληρώσουν υπέρογκα χρηματικά ποσά για τη διευκόλυνση που τους παρείχαν. Όμως, η άτυχη γυναίκα δεν είχε χρήματα για να εξοφλήσει τα έξοδα μεταφοράς και διατροφής και τα μέλη της σπείρας τη φυλάκισαν στο στάβλο.
Τον περασμένο Οκτώβριο απελάθηκε από την αστυνομία ο σύζυγός της και από τότε έμεινε αβοήθητη στα χέρια των δουλεμπόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την 37χρονη γυναίκα βίαζαν μέσα στο στάβλο διάφορα άτομα τα οποία κατέβαλαν χρηματικά ποσά στους δράστες για να ξεπληρώσει με τον τρόπο αυτό τα έξοδα της μεταφοράς στην Ελλάδα.
Οι συλληφθέντες, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία προέβησαν στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση ενός ζευγαριού στους οποίους κατέβαλαν ελάχιστα χρηματικά ποσά για την εργασίας τους. Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, εκτιμώντας ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, βιασμό, εκβίαση, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, έκθεση και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ακολούθως παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον Δ Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν τη νόμιμη προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου