ΤΟΠΙΚΑ

Στη Βουλή η επίθεση Αχ. Μπέου σε Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων

στη-βουλή-η-επίθεση-αχ-μπέου-σε-εφορεί-67488

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και 19 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την «αμφισβήτηση του σημαντικού έργου της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας από τον δήμαρχο Βόλου, που χρησιμοποιεί απαράδεκτες εκφράσεις εναντίον των υπαλλήλων και της προϊσταμένης της υπηρεσίας».

Η ερώτηση κατατέθηκε προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον υπουργό Εσωτερικών.

Στην ερώτησή της, η πρώην υπουργός, αναφέρεται σε πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο εξετάστηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Θεσσαλίας αίτημα του Δήμου Βόλου για την κατασκευή του δίδυμου κυκλικού κόμβου, χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, μπροστά στο νεκροταφείο της Ν. Ιωνίας. Το αίτημα απορρίφθηκε μερικώς από την υπηρεσία. Το σημείο στο οποίο διαφωνεί είναι ο ανατολικός κόμβος, διότι «από τη κατασκευή του προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη του μνημείου και ουσιαστικά καλεί τον Δήμο Βόλου να τροποποιήσει τη μελέτη».

«Μετά την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Βόλου σε συνέντευξη του στο τοπικό κανάλι TRT, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις, απαξίωσε το έργο των υπαλλήλων της υπηρεσίας και αμφισβήτησε την ευσυνειδησία τους. Μέσω απαξιωτικών εκφράσεων προς τους υπαλλήλους της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, αμφισβητεί ανοικτά το σημαντικό έργο που επιτελείται και δημόσια διατείνεται ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις της υπηρεσίας», τονίζει η κ. Παπανάτσιου και ερωτά:

«-Πώς θα προστατευτούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν απρόσκοπτα το έργο τους, σύμφωνα με τον νόμο και τις διαδικασίες που προβλέπονται;

-Πώς θα εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι η Δημοτική Αρχή θα τηρήσει τις νόμιμες αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών;

-Ποιες διοικητικές ενέργειες θα λάβει το Υπουργείο Εσωτερικών;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου