ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν μαζί αντίπαλο του Μπέου – ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ

ψάχνουν-μαζί-αντίπαλο-του-μπέου-συρι-89514

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το ενδεχόμενο κοινής καθόδου στον Δήμο Βόλου, με υποψήφιο τον γνωστό δικηγόρο, εξετάζουν στελέχη των δύο χώρων για τις εκλογές του 2023

Τον γνωστό Βολιώτη δικηγόρο Νίκο Παπαπέτρο έχουν πλησιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής στην προοπτική να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Βόλο το 2023, κόντρα στον σημερινό δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Τα δύο κόμματα εξετάζουν τη δυνατότητα κοινής καθόδου με μία υποψηφιότητα που θα μπορεί να σταθεί «απέναντι» στα υψηλά ποσοστά αποδοχής του νυν δημάρχου Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό μέσω συγκεκριμένων στελεχών τα δύο κόμματα βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του γνωστού δικηγόρου. Ο κ. Παπαπέτρος προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο, είναι σοβαρός και πετυχημένος επαγγελματίας στον κλάδο του, διατηρεί πολιτικούς δεσμούς με τον τέως δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και έχει πολιτικούς φίλους και στους δύο πολιτικούς χώρους.

Το ρεπορτάζ λέει πως δεν έχει ακόμη απαντήσει, αν ενδιαφέρεται να αναμειχθεί με τα κοινά ή όχι, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Κίνημα Αλλαγής τα στελέχη, που έχουν επικοινωνία μεταξύ τους και συνομιλούν με φόντο τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν αποκλείουν να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση και να αποδεχτεί να είναι υποψήφιος.

Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι ίδιες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι θα «μπορούσαν να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις ενδεχομένως υπάρξουν κυρίως για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου των δύο κομμάτων».

Για την ώρα πάντως υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες ως προς αυτό. Πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα έχουν μεσολαβήσει οι εθνικές εκλογές και από τώρα ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα είναι οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι δύο χώροι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν σε επίπεδο Δήμου Βόλου και έτσι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατέβηκαν χώρια. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ίσχυσε άλλο σκεπτικό και υπήρξε η κοινή υποψηφιότητα του Νίκου Τσιλιμίγκα, που όμως έχασε τις εκλογές.

Επιπρόσθετα, στην περίπτωση του Δήμου Βόλου άγνωστος Χ παραμένει τι θα πράξει και η Νέα Δημοκρατία και αν θα κατεβάσει ή όχι υποψήφιο απέναντι στον Αχιλλέα Μπέο.

Κεντρικά, πάντως, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο ΚΙΝΑΛ, στελέχη των κομμάτων έχουν ενημερωθεί για το πρόσωπο του Νίκου Παπαπέτρου και φέρονται να έχουν ανάψει το πράσινο φως για να συνεχιστεί η βολιδοσκόπησή του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου