ΤΟΠΙΚΑ

Σε ασφυκτικό πλαίσιο η γιορτή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

σε-ασφυκτικό-πλαίσιο-η-γιορτή-της-ορθο-662137

Στο ασφυκτικό πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας γιορτάστηκε φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας επί της αιρέσεως της Εικονομαχίας, που οδήγησε στην αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε, εντός του ναού, η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Εισοδικό της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο σπουδαίο περιεχόμενο του εορτασμού, επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται απλώς για ένα ιστορικό γεγονός, ούτε αυτή η νίκη σχετιζόταν με πολιτικά ή άλλα κριτήρια, αλλά ήταν η νίκη της αλήθειας της Ορθοδοξίας. Η ανύψωση των ιερών εικόνων σημαίνει την ύψωση του ίδιου του ανθρώπου, γιατί στις εικόνες εικονίζεται ο Θεάνθρωπος Ιησούς, ο οποίος προσέλαβε την ανθρώπινη φύση για να την σώσει και να την οδηγήσει στην αιωνιότητα. Τιμούμε την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, το μεγάλο δώρο της ανθρωπότητας σ’ Αυτόν και όλους τους Αγίους, που είναι οι έμπρακτες αποδείξεις της Θέωσης, που ο Χριστός μας χάρισε με την Σταυρική θυσία και την Ανάστασή Του…».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «συνεχίζουμε με υπομονή και πόνο την σταυρώσιμη πορεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ως μοναδική εμπειρία της ζωής μας, ευελπιστούντες ότι ο Πανάγαθος Θεός θα δώσει την χαρά να γιορτάσουμε αληθινή Ανάσταση. Υπομονή, αδελφοί μου, και προσοχή. Ο Θεός μας παιδαγωγεί και μετράει την υπομονή, την καρτερία και την διακριτικότητά μας, αλλά και το βάθος και το μέτρο της πίστης μας. Είθε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Ευχόμαστε για την ενότητα της Ορθοδοξίας μας σε όλα τα επίπεδα, για τους Ορθοδόξους αδελφούς μας που δεινοπαθούν σε φοβερά καθεστώτα, για κάθε ανθρώπινη ψυχή που υποφέρει και πονά πολύ περισσότερο απ’ όσο εμείς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου