ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς λαϊκή η Ν. Ιωνία τις επόμενες Δευτέρες

χωρίς-λαϊκή-η-ν-ιωνία-τις-επόμενες-δευτ-640546

Μέχρι την ψήφιση της νέας Κανονιστικής απομακρύνθηκαν οι πάγκοι από την οδό Ευφραιμίδου

Με τα καλάθια τους άδεια… επέστρεψαν από τη λαϊκή αγορά της Δευτέρας στην οδό Ευφραιμίδου, οι καταναλωτές της Ν. Ιωνίας. Ξύπνησαν πρωί – πρωί για να πάνε λαϊκή προκειμένου να προμηθευτούν τα οπωρολαχανικά τους και να επισκεφθούν το τμήμα ένδυσης και υπόδησης, όταν όμως έφθασαν στο χώρο, διαπίστωσαν ότι πάγκοι και πωλητές – παραγωγοί απουσίαζαν…

Με την απορία έμειναν οι καταναλωτές που δεν κατάφεραν να κάνουν τα ψώνια τους στη λαϊκή αγορά της Δευτέρας στη Ν. Ιωνία.

Ομως και οι ίδιοι οι παραγωγοί αλλά και μικροπωλητές έχασαν ένα πολύτιμο μεροκάματο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των παραγωγών – πωλητών οπωρολαχανικών, Απ. Τσακανίκα, η άδεια για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας στην οδό Ευφραιμίδου έληξε στα τέλη του 2014. Δόθηκε διπλή παράταση μέχρι την ψήφιση της νέας Κανονιστικής που χθες αποσύρθηκε από θέμα συζήτησης στην επιτροπή ποιότητας ζωής.

«Συμφωνήσαμε με τους κατοίκους της οδού Ευφραιμίδου, ο Φεβρουάριος να είναι ο τελευταίος συνεχόμενος μήνας που επιβαρύνεται η περιοχή από τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Ετσι από τη στιγμή που αποσύρθηκε η Κανονιστική, εμείς δεν είχαμε πού να πάμε», ανέφερε ο κ. Τσακανίκας.

Η επόμενη επιλογή ήταν το πάρκινγκ Ανδρέας Βαλαχής για την ανάπτυξη των πάγκων. Ωστόσο το σημείο απορρίπτουν πωλητές και παραγωγοί, καθώς θεωρούν ότι είναι μακριά από το κέντρο και ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που επιλέγουν να επισκεφθούν τη λαϊκή αγορά.

Ο κ. Τσακανίκας εκτιμά ότι το χθεσινό δεν θα είναι το μοναδικό μεροκάματο που χάνουν οι λαϊκές. Μέχρι την ψήφιση της Κανονιστικής εκτιμάται ότι θα περάσουν τουλάχιστον 15 ημέρες ακόμη. «Θα χάσουμε τουλάχιστον δύο μεροκάματα και θεωρείται σίγουρο ότι η λαϊκή αγορά δεν θα γίνει ούτε την επόμενη Δευτέρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου