ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Ακαθαρσίες και σκουπίδια…

λαϊκη-αγορα-αγ-αναργυρων-ακαθαρσίες-κ-148477

Κινδυνεύει η δημόσια υγεία από την αφόρητη δυσοσμία όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής

Την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί με ακαθαρσίες και σκουπίδια στους χώρους όπου διεξάγεται η υπαίθρια λαϊκή αγορά του Σαββάτου στην οδό Νικηταρά στους Αγίους Αναργύρους, επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι ίδιοι μάλιστα δεν κρύβουν την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους αφού είναι αναγκασμένοι να υποφέρουν τη δυσοσμία που εκλύεται από τις σωρούς των σκουπιδιών.

«Κάθε φορά που γίνεται η Λαϊκή Αγορά αναπνέουμε όλη αυτή τη βρωμιά και κανείς δεν ασχολείται να βάλει ένα φραγμό σε όλους αυτούς τους ασυνείδητους που δεν ενδιαφέρονται για το διπλανό τους. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με όσους δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή και θέλουν να εξασφαλίσουν το καθημερινό μεροκάματο όμως θα πρέπει να σέβονται το χώρο και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Δεν είναι δυνατόν μετά από κάθε Λαϊκή, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι είσοδοι μπροστά από τα σπίτια μας να θυμίζουν «χωματερή». Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες» σημειώνουν οργισμένοι περίοικοι της Νικηταρά και της Ματρόζου.

Οι περίοικοι ζητούν από το Δήμο να λάβει μέτρα προκειμένου να συμμορφωθούν όσοι βρομίζουν το χώρο. Μία λύση μάλιστα όπως προτείνουν οι ίδιοι θα ήταν η αυστηρή προειδοποίηση ότι θα επιβληθούν πρόστιμα, έτσι ώστε να «πάρουν το μήνυμα» αυτοί που πρέπει και να φροντίζουν ώστε να παραμένει σε κόσμια κατάσταση ο δρόμος που γίνεται η Λαϊκή και τα σημεία που στήνουν τους πάγκους τους και αφού αποχωρήσουν μετά τη λήξη της.

Μέχρι σήμερα όπως υποστηρίζουν όσοι διαμαρτύρονται από το Δήμο Βόλου και τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις που να βάζουν πραγματικά τα πράγματα στη θέση τους και να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία και την τάξη στη Λαϊκή Αγορά για αυτό και προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής από τους οποίους και θα ζητήσουν να επιληφθούν του θέματος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου