ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχασμένες… παραβάσεις ~ ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

ξεχασμένες-παραβάσεις-μπιλιετακια-388793

Μικροπωλητής καλείται να πληρώσει πρόστιμο που βεβαιώθηκε 15 χρόνια πριν!

«Μπιλιετάκια» για παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί χρόνια πριν από το δήμο Βόλου, λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες μικροπωλητές λαϊκών αγορών της Μαγνησίας. Καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και 6.000 ευρώ! Μάλιστα παρατηρείται περίπτωση μικροπωλητή, από τον οποίο ζητήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ για παράβαση που είχε βεβαιωθεί το 1999.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μικροπωλητές οπωροκηπευτικών της Μαγνησίας, για τις παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί τόσα χρόνια πριν δεν είχαν λάβει καμία κλήση ή ενημέρωση, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να θεωρούν ότι είχαν ρόλο παραδειγματισμού και συμμόρφωσης των επαγγελματιών καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι παραβάσεις αφορούσαν πταίσματα, π.χ. δεν είχε αναρτηθεί στους πάγκους ταμπελάκι για την αναγραφή τιμών σε προϊόντα, για ξεχασμένα τρέιλερ λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της λαϊκής αγοράς κ.α.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Οπωροκηπευτικών Νομού Μαγνησίας Παύλος Δεληγιάννης, προσθέτοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες πολλοί μικροπωλητές έχουν λάβει «μπιλιετάκια» για παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί πριν πολλά χρόνια -με αποκορύφωμα την περίπτωση συναδέλφου που έλαβε «μπιλιετάκι» για παράβαση που είχε βεβαιωθεί το 1999 – και καλούμαστε να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά, τη στιγμή που δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε ούτε τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν γνωρίζουμε αν του χρόνου θα έχουμε σπίτι και δουλειά».

Επίσης στα «μπιλιετάκια» που έλαβαν οι μικροπωλητές επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που τα πρόστιμα δεν πληρωθούν στο Δήμο Βόλου θα βεβαιωθούν στην εφορία.

Διαμαρτυρίες για τη λαϊκή στην οδό Δαβάκη

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Οπωροκηπευτικών Νομού Μαγνησίας Παύλος Δεληγιάννης, πρόσφατα ενημερώθηκαν από το Δήμο Βόλου, για διαμαρτυρίες που υπάρχουν από 50 κατοίκους των δρόμων Φιλαδέλφειας και Δαβάκη, σχετικά με το ότι παρατηρούνται σε παράλληλους δρόμους παράνομοι μικροπωλητές.

Ωστόσο ο κ. Δεληγιάννης για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει ότι το πρόβλημα το γνωρίζουν και πρώτοι οι ίδιοι είχαν ενημερώσει τόσο τις αστυνομικές αρχές όσο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, προκειμένου να φροντίσουν για την επίλυση του θέματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου