ΤΟΠΙΚΑ

Ο “Ταχυδρόμος” χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αργεί ακόμη
Την περασμένη Κυριακή ήταν του Τελώνου και Φαρισαίου, την ερχόμενη Κυριακή είναι του Ασώτου και τη μεθεπόμενη της Μελλούσης Κρίσεως. Το Αγιον Πάσχα της Κάθαρσης από τα ανθρώπινα ανομήματα δυστυχώς αργεί ακόμη…
Α.Τ.

Δεν ενέδωσε…
Ούτε χθες έδωσε συνέχεια ο Αλέκος Βούλγαρης στην «κόντρα» με το Νομάρχη για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Μολονότι από τους συμβούλους της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης του δόθηκαν πάρα πολλές… πάσες.
Α.Τ.

Οπως βολεύονται
Μπορεί να τσακώνονται Καραμανλής και Παπανδρέου, όμως φαίνεται ότι τελικά συμφωνούν στον ποιον θέλουν επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με διάφορα blogs και οι δύο θέλουν τον Δημήτρη Χριστόφια του ΑΚΕΛ πρόεδρο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί από την αρχή δεν γούσταρε τον Τ. Παπαδόπουλο και θέλει να δοθεί λύση τύπου Ανάν. Και ο πρωθυπουργός γιατί προτιμάει τη “λύση” να την χρεωθεί ένας “αριστερός” και όχι ένας “δεξιός”, για να έχει και ο ίδιος το κεφάλι του ήσυχο. Εξάλλου σύμβουλος του Δ. Χριστόφια είναι ο προσωπικός του επικοινωνιολόγος Γ. Λούλης. Για το Μητσοτάκη… δεν ξέρουμε, αυτός προς το παρόν ακόμη πανηγυρίζει την ήττα Παπαδόπουλου.
Ο καθείς όπως βολεύεται…
Β.Κ

Πολιτική φιλία
Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθεί σήμερα στο Βόλο τον πολιτικό του φίλο και χρόνια συνεργάτη του Κώστα Λαλιώτη ο δήμαρχος Βόλου. Από τότε που ο Αλέκος Βούλγαρης αποχωρίστηκε την κεντρική σκηνή, μπορεί να τα λένε πολύ συχνά τηλεφωνικά, όμως η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λαλιώτη ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν και να τα πούνε από κοντά. Τους δύο άνδρες συνδέει φιλία χρόνων, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι ο Κώστας Λαλιώτης επέλεξε το δημαρχείο για την παρουσίαση του βιβλίου του.
Β.Κ

Πυξίδα
Η παρουσία του Κώστα Λαλιώτη πάντως θα είναι και ένα ευχάριστο πολιτικό ενσταντανέ για το Βόλο εν όψει μάλιστα συνεδρίου. Είναι από τους πολιτικούς εκείνους που συγκεντρώνουν δίπλα τους το όλο ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν είναι τυχαίο. Όλοι σέβονται τις απόψεις του “θείου βρέφους”, που διαχρονικά συνέβαλε ακόμη και στις μεγάλες κρίσεις του ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο του, ώστε να δείξει το δρόμο και την “πυξίδα” που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα. Είναι αναμενόμενο λοιπόν ότι η παρουσία του σήμερα στην πόλη εκ των πραγμάτων αποκτά άλλη βαρύτητα.
Β.Κ

Υποψηφιότητες
Καθαρόγραφαν μέχρι αργά χθες το βράδυ τα ονόματα των υποψηφίων συνέδρων του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, τα οποία τελικά θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα. Η προσέλευση πάντως δεν ήταν η αναμενόμενη στο Βόλο. Μάλιστα κάποια στιγμή κοψοχολίασαν στη ΝΕ, βλέποντας ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη προθυμία από γυναίκες να είναι υποψήφιες. Τελικά όμως οι 10 τουλάχιστον θέσεις… που βάσει ποσόστωσης πρέπει να εκλεγούν, καλύφθηκαν.
Β.Κ

Ευκαιρίας δοθείσης
Για το Παρίσι πετάει η Ροδούλα Ζήση ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μπορεί στην Ελλάδα η Κυβέρνηση να μην ασχολείται και πολύ με το περιβάλλον, στην Ε.Ε. όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού ο προβληματισμός για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κυριαρχεί. Εκ των πραγμάτων δεν θα παραβρεθεί σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λαλιώτη στο Βόλο, η ίδια ωστόσο φρόντισε εγκαίρως να του μεταφέρει τα εύσημά της, διότι με το βιβλίο του για μία ακόμη φορά δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας πλούσιος προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ, που εάν μη τι άλλο τον έχει ανάγκη.
Β.Κ

Οικογενειοκρατία
Τη λογική του “Γιάννης πίνει – Γιάννης κερνάει” ακολουθούν ορισμένοι αιρετοί περιφερειακών ΟΤΑ, που φροντίζουν πρώτα από όλα για το σπίτι τους και μετά για τους δημότες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά η ανάπτυξη του Πηλίου ναι μεν θέλει “συμβούλους παρακολούθησης του Δ’ ΚΠΣ”, όμως η οικογενειοκρατία διαχρονικά έδειξε ότι βλάπτει στην πολιτική. Ειδικά όταν δοκιμάζεται κανείς για πρώτη φορά στα κοινά… Περισσότερα οσονούπω.
Β.Κ

Αλλο έψαχναν, άλλο βρήκαν…
Καθυστερούσε, λέει, το έργο για την επέκταση του κρατικού αερολιμένα Σκιάθου γιατί δεν μπορούσαν να βρουν χώρο για την εναπόθεση των προϊόντων εκσκαφής, περίπου 350.000 κυβικά μέτρα, που θα προέκυπταν από τις εργασίες του.
Ψάχνοντας το θέμα, στη Νομαρχία, βρέθηκαν μπροστά σε ένα άλλο ακόμη σοβαρότερο «αγκάθι». Έληξαν, όπως διαπίστωσαν, οι περιβαλλοντικοί όροι στο τέλος του προηγούμενου έτους, ενώ η μελέτη δεν περιελάμβανε όλα τα τεχνικά στοιχεία του έργου. Αποτέλεσμα; Η δημοπράτηση να καθίσταται αδύνατη. Τι άλλο θα δούμε;
Β.Σ.

Πάλι τα ίδια
Μόνιμοι θεατές ενός κακογυρισμένου σίριαλ έχουν γίνει οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων. Τι και αν φωνάζουν, αν διαμαρτύρονται, το αποτέλεσμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι ίδιο. Έγκαιρα φέτος το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από τον περασμένο Οκτώβριο, ενημερώθηκε για τις ακτοπλοϊκές ανάγκες των νησιών. Όμως, αυτές τις ημέρες βιώνουν και πάλι συνθήκες εγκατάλειψης.
Β.Σ.

Ο τυχεράκιας
Κέρδισε τις εκλογές για τέταρτη συνεχόμενη τετραετία. Την τελευταία μάλιστα φορά στο νήμα και κατόπιν κληρώσεως. Τα πράγματα τού πάνε πρίμα και ο δήμος του δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Χθες το μεσημέρι ερχόμενος από το Βελεστίνο προς το Βόλο και οδηγώντας ο ίδιος τρακάρισε με φορτηγό. Όπως καταλαβαίνετε, τις ζημιές υπέστη το φορτηγό κι όχι το αυτοκίνητο του Δημάρχου Φερών Κων/νου Κανάρη. Φυσικά ο ίδιος δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά. Αυτός και με αεροπλάνο να τρακάρει, τίποτα δεν πρόκειται να πάθει. Δήμαρχε, μήπως να παίζαμε κανένα συνεταιρικό λαχείο; Τι λέτε; Φτου να μην τον ματιάσουμε τον άνθρωπο.
Χ.Μ

Ποιος Αλέξης;
Κομπλάρισε όλη η Ελλάδα με την εκλογή του 34χρονου Αλέξη Τσίπρα. Όλη η Ελλάδα πλην Μαγνησίας. Όταν έχεις ζήσει το τσουνάμι Τόλης (Παπατόλιας), πού να ψαρώσεις με τον Τσίπρα; Εμείς τις ζήσαμε νωρίς αυτές τις συγκινήσεις.
Χ.Μ

Αρωμα
άλλης εποχής
Λαλιώτης σήμερα στο Βόλο, χαράς ευαγγέλια για τον Αλέκο Βούλγαρη. Άλλωστε ο δήμαρχος δεν το κρύβει ότι ο πρώην ισχυρός του ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός του μέντορας. Βέβαια λέγανε για τη δημοσιογραφία ότι, αν την εγκαταλείψεις νωρίς, σε οδηγεί παντού, αλλά και την πολιτική, αν εγκαταλείψεις νωρίς, όλο και σε κάποιους ενδιαφέροντες δρόμους θα σε οδηγήσει. Σοφή η επιλογή του Κώστα Λαλιώτη να το ρίξει στα προφορικά, αφού στα γραπτά δεν τα κατάφερνε και τόσο. Παρουσιάζει απόψε στο Δημαρχείο του Βόλου το βιβλίο του «Η πυξίδα». Σε εποχές αποπροσανατολισμού χρήσιμο θα είναι.
Χ.Μ

Εδώ γύρω
τριγυρίζει
Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις τον Προκόπη Παυλόπουλο, Βόλο-Λάρισα- Καρδίτσα. Άντε και καμιά φορά στα Τρίκαλα στα… δυο στενά. Θεσσαλός από μεταδημότευση ο κ. Υπουργός. Αυτή τη φορά έρχεται στο Βόλο και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο «Μέγαρο» του Βελεστίνου για την χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου. Αν και η πολιτική ατμόσφαιρα δεν προσφέρεται για χορούς και πανηγύρια, οι γαλάζιοι έχουν τα πνευμόνια να το ρίχνουν έξω. Να δω τον Προκόπη να χορεύει τσάμικο και να ξεχάσω όλα τα κεφάλαια της Ζαχοπουλειάδας.
Χ.Μ

Πειράματα
θα κάνουμε;
Αποφασιστικός ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας. Λουκέτο χθες στην Πειραματική. Φαίνεται πως ο κ. Μαβίδης δεν έχει καιρό για πειράματα. Αυτά τα φουσκάκια καμιά φορά φουσκώνουν και σου αφαιρούν το ζωτικό χώρο. Είναι καιρός για πειράματα;
Χ.Μ

Διέφυγε της
σύλληψης
Σε μια ύστατη προσπάθεια διαπραγμάτευσης οι υπεύθυνοι της Πειραματικής Σκηνής χθες τηλεφώνησαν στο Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Παύλο Μαβίδη και του πρότειναν να έρθει ο ίδιος για το σφράγισμα και να μη στείλει υπαλλήλους. Προφανώς για να υπάρξει κάποια επαφή. Είπαμε, είναι Πόντιος ο άνθρωπος, αλλά όχι απ΄ αυτούς των ανεκδότων. Αν θέλετε, σας περιμένω στο γραφείο μου, ήταν η απάντησή του. Όχι που θα πήγαινε στο στόμα του λύκου. Να του φόρτωναν και κανένα ρόλο και να βρισκόταν απ΄ τη μια στιγμή στην άλλη στο σανίδι. Βρε είναι διπλωμάτης ο Παύλος σας λέω.
Χ.Μ

Πρόληψη
Την προνοητικότητα του κρατικού μηχανισμού στο θέμα της αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν αυτές τις μέρες τη χώρα, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος σε χθεσινές δηλώσεις του.
Ο κ. Νάκος έκανε λόγο για έγκαιρη χρηματοδότηση των Νομαρχιών, φέρνοντας ως παράδειγμα αυτό της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να προμηθευτούν το αλάτι που απαιτήθηκε για τον καθαρισμό του χιονιού από τους δρόμους.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η πρόληψη και η δουλειά» λειτούργησαν αποτελεσματικά για την αποφυγή σημαντικών προβλημάτων από την κακοκαιρία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου