ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

«Αρωγός» του Πανεπιστημίου
Τον Δήμαρχο Αργαλαστής κ. Μιλτιάδη Γαϊτανά τιμά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη γενναιόδωρη προσφορά του, η οποία ήταν πολύτιμη για το Πανεπιστήμιο, σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου την Τετάρτη 21 Μαΐου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού του 2ου χρόνου λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κύκλο εκδηλώσεων από 21-31 Μαΐου. Πάντα τέτοια…
Α.Φ.

Διπλό κέρδος
Διπλό το κέρδος για τους αγρότες και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία πρωτοστατεί, πραγματοποιώντας βήματα προς την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, αυξάνοντας συνεχώς την ποσότητα κριθαριού που προμηθεύεται από Έλληνες παραγωγούς με το πρόγραμμα της συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού για την παραγωγή μπίρας, κατοχυρώνοντας τον Έλληνα παραγωγό, όσον αφορά στην ποσότητα και την τιμή αγοράς κριθαριού. Για να μην είμαστε μονόπλευροι όμως, ας αναφέρουμε ότι το κέρδος δεν θα είναι μόνο για τους γεωργούς, καθώς από τη συγκεκριμένη στρατηγική κερδισμένη θα είναι και η εταιρία, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται κριθάρι καλύτερης τιμής αλλά και ποιότητας. Διπλό το κέρδος και ουδείς χαμένος…
Α.Φ.

Αναφορά
για τα διόδια
Αναφορά στη Βουλή για το θέμα των διοδίων βάσει των όσων συζητήθηκαν στη σύσκεψη στο Δήμο Κάρλας κατέθεσε χθες η βουλευτής Ροδούλα Ζήση. Για να είναι ωστόσο σίγουρη ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα ασχοληθεί σοβαρά με ένα θέμα που καίει Μαγνησία και Λάρισα, έριξε και ένα τηλέφωνο στον υπουργό Γιώργο Σουφλιά, ζητώντας όσο το δυνατόν γρηγορότερα να προγραμματιστεί συνάντηση των φορέων με την πολιτική ηγεσία για το θέμα. Για να δούμε… ο Θεσσαλός υπουργός θα ανοίξει τις πόρτες;
Β.Κ

Στραβά αρμενίζουν
Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου για να λυθεί η απεργία των φορτηγών και των βυτιοφόρων, καλώντας τους απεργούς να επιστρέψουν στη δουλειά τους και την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους, εγκαταλείποντας οποιαδήποτε ιδέα διοικητικών μέτρων.
Υπήρξαν αρκετοί που έκαναν λόγο για “σοβαρή στάση”, ωστόσο οι απεργοί ενοχλήθηκαν τόσο, που ματαίωσαν την προχθεσινοαπογευματινή συνάντηση που είχαν στο ΠΑΣΟΚ με την αρμόδια τομεάρχη του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου. Εστειλαν μόνον ένα φάκελο με τα αιτήματά τους.
Έτσι η αλλιώς πάντως η εικόνα να βλέπεις στους δέκτες Κυριάκο Μητσοτάκη και Άννα Διαμαντοπούλου να διαγκωνίζονται ποιος θα υπερθεματίσει κατά των απεργών, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Τελικά ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουν…
Β.Κ

Μοιρασμένοι
Μοιρασμένοι στους 37 που κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη Ν.Ε. οι φίλα προσκείμενοι στους τρεις υποψηφίους γραμματείς για τη θέση του Γραμματέα. Εάν επιχειρήσει κανείς να τους κατατάξει σε έναν από τους τρεις, είναι σίγουρο ότι την επομένη θα βρει τον μπελά του, διότι όλοι τώρα εμφανίζονται “ανεξάρτητοι” για να τσιμπήσουν ψήφο από όλο το εκλογικό σώμα. Επειδή ωστόσο όλοι γνωρίζονται σε αυτό το Νομό… Οι όποιες διαψεύσεις δεν έχουν και νόημα.
Β.Κ

Hello
Αμετάβλητος εμφανίζεται ο συσχετισμός των κομματικών δυνάμεων σε δημοσκόπηση της εταιρίας «Public Issue» για τον «Σκάι».

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 37%, όσο και τον προηγούμενο μήνα, το ΠΑΣΟΚ 31% (30,5%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (18%). Το ΚΚΕ 7% και το ΛΑΟΣ 4,5% έχουν όσο και στην προηγούμενη μέτρηση.
Ο Κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 39%, ο Γ. Παπανδρέου από το 13% και ο Αλ. Τσίπρας από το 17%.

Το 56% διαφωνεί και το 36% συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Για την Ολυμπιακή τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 48% και 43%. Ακούει κανείς;
B.K
Μπανανία
Μία καλή εκπομπή είχε και η ΕΤ1, ψαλίδι και σε αυτή. “Θύμα” ο βραβευμένος δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου με τις εκπομπές “Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά». Η θεματολογία τους δεν άρεσε στο Μέγαρο Μαξίμου και τελικά τέλος στην εκπομπή. Κατά τα άλλα εμείς πληρώνουμε τη δημόσια τηλεόραση για να μας κάνει πλύση εγκεφάλου… Λες και τα αφιερώματα για την φραπελιά και τη Eurovision προάγουν την ελευθεροτυπία. Ούτε στη χώρα της μπανανίας δεν γίνονται αυτά…
Β.Κ

Αυτοκριτική
και συγκατοίκηση
Την αυτοκριτική μου έκανα, διευκρίνιζε χθες στη στήλη ο κ. Γιώργος Φώτης, υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα, όσον αφορά στην αντιπαράθεση που είχε παλαιότερα με το Νομάρχη Μαγνησίας για το θέμα των προσλήψεων, παραδεχόμενος βέβαια -όπως επισήμανε και στην εισήγησή του- ότι “ήταν λανθασμένη και βιαστική η αντίδρασή του”.
Στην τελική ευθεία πάντως της εσωκομματικής κούρσας οι τρεις υποψήφιοι γραμματείς θα “συγκατοικήσουν”. Λάζαρος Γαϊτάνης και Χρήστος Νικόπουλος υπέβαλαν αίτημα να τους παραχωρηθεί γραφείο στη Νομαρχιακή για να εγκαταστήσουν τα επιτελεία τους. Μάχη… μέχρις εσχάτων.
Β.Κ

Το μοναστήρι του Προδρόμου
στη Σκόπελο
Από τακτικό αναγνώστη της στήλης η επισήμανση:
Τη Μεγάλη Παρασκευή ως επισκέπτης της Σκοπέλου έζησα, λέει, στιγμές εξαιρετικής κατάνυξης κατά την Ακολουθία του Επιταφίου στο μοναστήρι του Προδρόμου. Κατά την έξοδο του Επιταφίου για την περιφορά, συναντούσες το Θείο, σε συνδυασμό με τα υπέροχα χρώματα της Φύσης.
Με αφορμή τα παραπάνω ο ίδιος αναγνώστης σπεύδει ωστόσο να επισημάνει ότι μέχρι να φθάσεις στο μοναστήρι του Προδρόμου, περίπου δύο χιλιόμετρα, ο δρόμος είναι χωματόδρομος . Κρίμα, καταλήγει, γιατί θα μπορούσε το συγκεκριμένο σημείο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το θρησκευτικό τουρισμό σε ολόκληρο το νησί.
Α.Τ.

Καλποφύλακες…
Εκλογές την Κυριακή για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω οι υποψήφιοι να έχουν μεριμνήσει για καλποφύλακες. Είδος που ενδημεί εν αφθονία στα πράσινα κομματικά γραφεία σε κρίσιμες εσωκομματικές αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα να θριαμβεύουν οι καπάτσοι και να διαιωνίζονται στις καρέκλες τους οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ελπίζω το παράδειγμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών να έκανε πιο σοφούς ενίους υποψηφίους, που φαίνεται να είναι περισσότερο ρομαντικοί και λιγότερο υποψιασμένοι από τους «ειδικούς»…
Α.Τ.

Εντατικά
μαθήματα
Εντατικά μαθήματα στα… γαλλικά κάνουν την τελευταία εβδομάδα αιρετοί, αγρότες και συνεταιριστές, βλέποντας να χύνονται αδικαιολόγητα εκατομμύρια κυβικά στον Παγασητικό εξαιτίας της μακαριότητας που βολοδέρνει το κράτος Αθηνών και… Λαρίσης.
Α.Τ.

Τα πρατήρια
καυσίμων
Τι άκουσα για πρατηριούχο της Μαγνησίας, που δεν ξέμεινε στιγμή τις μέρες της απεργίας; Ότι εφοδιάζεται πετρέλαιο και βενζίνη από πλοία; Απ΄ ό,τι ξέρω, τα τελευταία κάνουν απάντληση του φορτίου τους μόνον σε εγκαταστάσεις καυσίμων…
Α.Τ.

Μάλλον λήγει
Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η απεργία των φορτηγών δημοσίας χρήσεως αναμένεται να λήξει σήμερα στις 11 το πρωί. Βέβαια, με τον πανικό που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη απεργία, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
Χ.Μ

Η δημοτική
σχολή χορού
Η έμπνευση του Καλλιτεχνικού Οργανισμού να βάλει εισιτήριο ύψους 10 ευρώ στην αποψινή αποχαιρετιστήρια παράσταση των μαθητών της σχολής, δημιούργησε κύμα αντιδράσεων. Τελικώς ο Δήμος Βόλου κατέβασε την τιμή του εισιτηρίου στα 5 ευρώ, ωστόσο η αναταραχή είχε ήδη προκληθεί. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι το εισιτήριο είναι αποτρεπτικό για τους πολίτες, για να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών και μακροπρόθεσμα χάνει η ίδια η σχολή, αφού δεν ανοίγεται στην κοινωνία για να προσελκύσει νέους μαθητές. Αυτά λένε οι γονείς και με το δίκιο τους, αλλά από την άλλη ο Χρ. Τσαμπρινός βλέπει το ταμείο του Καλλιτεχνικού να είναι μείον και τον πιάνει πονοκέφαλος. Επίσης η επισήμανση ότι η αποψινή παράσταση εντάσσεται στα Δεληγεώργεια 2008, οπότε τα έξοδα είναι καλυμμένα, έχει βάση, αλλά οι μαύρες τρύπες στα οικονομικά του Καλλιτεχνικού δεν κλείνουν με χορηγίες.
Χ.Ν

Κούγιας…
Οπως αποδεικνύεται μετά τη χθεσινή διαγραφή του Αλέξη Κούγια από τον δικηγορικό σύλλογο, κανένας δεν βλέπει Στεφανίδου, αλλά όλοι βλέπουν Αθλητική Κυριακή.
Γ.Ζ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου