ΤΟΠΙΚΑ

Τα κλειστά επαγγέλματα

τα-κλειστά-επαγγέλματα-851206

Αν για την αύξηση του κομίστρου οι ιδιοκτήτες φορτηγών κατεβαίνουν σε πολυήμερη απεργία που παραλύει την αγορά και την οικονομία, το 2010 τι θα γίνει; Αναφερόμαστε φυσικά στη σαφέστατη και αυστηρή εντολή της Κομισιόν για κατάργηση του καθεστώτος των κλειστών επαγγελμάτων. Η χώρα μας μαζί με εννέα ακόμα, όπως η Τσεχία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Κύπρος, αλλά και άλλες, είναι βέβαιο ότι αν δεν προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο πέλεκυς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πέσει βαρύς.
Κλειστά θεωρούνται τα επαγγέλματα, η αδειοδότηση των οποίων γίνεται από το κράτος με κλειστό αριθμό αδειών, ενώ και τα τιμολόγια των υπηρεσιών τους καθορίζονται από το κράτος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι αυτό το καθεστώς κάνει σμπαράλια τον ανταγωνισμό εις βάρος των καταναλωτών. Βέβαια δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως, ταξί, υπεραστικών και αστικών λεωφορείων στο καθεστώς των κλειστών επαγγελμάτων. Συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, λογιστές, φοροτεχνικοί, φαρμακοποιοί και πλήθος άλλων επαγγελμάτων, που σήμερα απολαμβάνουν της κρατικής ομπρέλας προστασίας, υποχρεωτικά το 2010 θα απελευθερωθούν.
Αν για κάποια κλαδικά αιτήματα σήμερα γίνονται απεργίες που παραλύουν την οικονομία, το 2010 με την απελευθέρωση των συγκεκριμένων επαγγελμάτων τι θα γίνει; Γιατί, ως γνωστόν, ο Έλληνας μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον δεν καταλαβαίνει ούτε Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε… ΟΗΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου