ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών

αλ-μεϊκόπουλος-επιστροφή-ανεμβολίασ-58739

Επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Νοσοκομείο Βόλου, με ενισχυμένους διαγνωστικούς ελέγχους και αυστηρά standards υγειονομικής ασφάλειας, ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους.

Ο βουλευτής Μαγνησίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διακατέχεται από εμμονή στο συγκεκριμένο θέμα και συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Η γραμμή του τιμωρητισμού από την παράταση της αναστολής μέχρι το τέλος του χρόνου μέχρι την επαπειλούμενη οριστική απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την Κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας και δεν έχει αναλογικό χαρακτήρα σε σχέση με το προσδοκώμενο υγειονομικό όφελος. Σε μια περίοδο που τα περιοριστικά μέτρα αίρονται, η κυβέρνηση κάνει επιλογές κοινωνικά άδικες και αυταρχικές επιδεινώνοντας το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ, στερώντας νοσοκομεία και τμήματα αιχμής από έμπειρο προσωπικό και οδηγώντας συνανθρώπους μας στη φτώχεια και την ανεργία. Οι πληγές που έχουν ανοίξει σε ένα ούτως ή άλλως αποδιοργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας δε θα επουλωθούν εύκολα».

Συνεχίζοντας ο κ. Μεϊκόπουλος σημειώνει ότι «η πολιτική στήριξη του αιτήματος στην επιστροφή στην εργασία δε σημαίνει υιοθέτηση των θέσεων κατά του εμβολιασμού», και προσθέτει: «Άλλο, όμως, είναι να έχει προηγηθεί μια συζήτηση για ένα πλαίσιο έμμεσης «υποχρεωτικότητας», όπου τα θεσμικά όργανα των υγειονομικών δομών θα μπορούσαν να μετακινήσουν σε άλλες θέσεις, όχι αιχμής, όσους εργαζόμενους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, και οι διαμόρφωση συνθηκών για να πειστούν να εμβολιαστούν, και άλλο να τους επιβάλλεται η βίαιη στέρηση μισθού και εργασίας».

Τέλος, καταλήγει αναφέροντας ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού πράξη ατομικής προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν υπερασπιζόμαστε τον μη εμβολιασμό, αλλά το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση. Άλλωστε, η δημόσια υγεία είναι αδύνατο να προστατευθεί χωρίς κοινωνική συνοχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου