ΤΟΠΙΚΑ

Καταφύγιο στον ξενώνα αστέγων για Βολιώτη που κινδύνευε να μείνει στον δρόμο

καταφύγιο-στον-ξενώνα-αστέγων-για-βολ-129170

Ο σπιτονοικοκύρης του αρνήθηκε να του δώσει παράταση

«Σανίδα σωτηρίας» σε Βολιώτη, που κινδύνευε να μείνει στον δρόμο, καθώς ο σπιτονοικοκύρης του αρνούνταν να του ανανεώσει το συμβόλαιο μίσθωσης στην γκαρσονιέρα, στην οποία διαμένει και ο ίδιος δεν είχε άλλη επιλογή…

Για την περίπτωση του Βολιώτη, ο οποίος έχει προθεσμία έως τέλος Φεβρουαρίου να παραδώσει το διαμέρισμα, ενδιαφέρθηκε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη, μετά από δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου.

Κοινωνική λειτουργός, με εντολή της κ. Χάλαρη, ήρθε χθες σε επαφή με τον συγκεκριμένο άνδρα, προχωρώντας σε κοινωνική έρευνα, προκειμένου να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο Βολιώτης ο οποίος έχει ως μοναδικό έσοδο μία χαμηλή σύνταξη αναπηρίας λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, θα πρέπει έως τέλος Φεβρουαρίου να αδειάσει τη γκαρσονιέρα στην οποία μένει και να αναζητήσει αλλού στέγη. Ο σπιτονοικοκύρης του τού έδωσε τελεσίγραφο και αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο μίσθωσης. Ο άντρας ζήτησε εξάμηνη προθεσμία για να μη χάσει το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ήταν ανένδοτος. Επειδή δεν ανανεώσει το συμβόλαιο χάνει τόσο το επίδομα ενοικίου, όσο και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Ο άτυχος Βολιώτης κινδύνευε να μείνει στον δρόμο, καθώς δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για τις προκαταβολές ενοικίων για νέο σπίτι. Περιμένει όμως μία δικαστική απόφαση για χρήματα που του οφείλονται, καθώς και την έκδοση σύνταξης γήρατος.

Πέραν των προβλημάτων υγείας και σε οικονομικό επίπεδο που αντιμετωπίζει, ζει μόνος, χωρίς να έχει βοήθεια από οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

Τις σαράντα περίπου ημέρες που μεσολάβησαν, από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια προκειμένου ο άντρας να μπορέσει να πάρει μικρή παράταση και να παραμείνει στο διαμέρισμα που νοικιάζει. Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, του προτάθηκε να φιλοξενηθεί στον ξενώνα αστέγων, μέχρι να μπορέσει να ορθοποδήσει και να στήσει το σπιτικό του από την αρχή.

Ο ίδιος δέχθηκε τελικώς να ενταχθεί από την ερχόμενη Δευτέρα στον ξενώνα αστέγων για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να μπορέσει και πάλι να σταθεί στα πόδια του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου