ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία για δεκάδες αποφοίτους μεταλυκειακών σπουδών των ΕΠΑΛ

ταλαιπωρία-για-δεκάδες-αποφοίτους-με-511793

Yποχρεώθηκαν να περιμένουν τέσσερις και πλέον ώρες για να αρχίσουν οι εξετάσεις

Απίστευτο καψώνι επεφύλασσε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε δεκάδες υποψηφίους από τον Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία, καθώς υποχρεώθηκαν να περιμένουν τέσσερις και πλέον ώρες για να αρχίσουν οι εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες για το περασμένο Σάββατο το πρωί.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι αρμόδιος για να παρέχει την πιστοποίηση στους αποφοίτους μεταλυκειακών σπουδών των ΕΠΑΛ. Οι απόφοιτοι αφού τελειώσουν την πρακτική τους, εξετάζονται για να πιστοποιηθούν, ώστε στη συνέχεια να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι εξετάσεις πιστοποίησης δεν έγιναν λόγω της πανδημίας.

Ο Οργανισμός πριν από λίγες μέρες ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι το διάστημα 17-18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους υποψηφίους στη Θεσσαλία.

Από τη Μαγνησία υπολογίζεται πως σε αυτή τη διαδικασία συμμετείχαν εκείνη την ημέρα τουλάχιστον 50 απόφοιτοι, που μετέβησαν στη Λάρισα, καθώς εκεί είχε προσδιοριστεί να λειτουργήσει το εξεταστικό κέντρο για την πιστοποίηση.

Οι υποψήφιοι είχαν ενημερωθεί να προσέλθουν έγκαιρα στο εξεταστικό κέντρο, όπως και έγινε.

Οι γραπτές εξετάσεις ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και στη 1 το μεσημέρι οι προφορικές.

Μάταια οι υποψήφιοι αλλά και πολλοί γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στο εξεταστικό κέντρο περίμεναν να ξεκινήσει η διαδικασία.

Οι ώρες περνούσαν αλλά οι εξετάσεις δεν ξεκινούσαν. Στα επίμονα ερωτήματα των γονέων που άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους οι αρμόδιοι παρέπεμπαν από ώρα σε ώρα.

Οι δείκτες του ρολογιού έφτασαν να δείχνουν 16.30. Τα παιδιά ακόμη δεν είχαν μπει στις αίθουσες. Μέσα στην ανυπόφορη ζέστη ξεροστάλιαζαν περιμένοντας έξω.

«Η κατάσταση που βιώνουμε είναι απαράδεκτη. Με τι ψυχολογία θα εξεταστούν αυτά τα παιδιά μετά από τόσες ώρες αναμονής;» αναρωτήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ περιγράφοντας την ταλαιπωρία εξεταζόμενων και γονέων ο Βολιώτης Ιωάννης Τσατσαράκος, που συνόδευε την κόρη του στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσατσαράκο οι αντιδράσεις παιδιών και γονέων που υποχρεώθηκαν να μεταβούν στη Λάρισα για τις εξετάσεις ήταν έντονες, ενώ την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι του Οργανισμού συνέστηναν ψυχραιμία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου