ΤΟΠΙΚΑ

Αρνούνταν να εγκαταλείψει τη στέγη του …

αρνούνταν-να-εγκαταλείψει-τη-στέγη-τ-580139

Mία ολόκληρη γειτονιά, στο κέντρο του Βόλου, αναστατώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν σε παλιά εγκαταλειμμένη οικοδομή της οδού Γαμβέτα, κοντά στο Κτίριο Καπνού, ο μόνιμος «ένοικός» της τον τελευταίο χρόνο, ένας μεσήλικας τοξικομανής, αρνούνταν να την εγκαταλείψει.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που ειδικό συνεργείο με μηχανήματα, μετά από εντολή του ιδιοκτήτη τους, είχαν πάει στην πετρόκτιστη οικοδομή γύρω στις 10 χθες το πρωί προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες κατεδάφισης.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν γείτονες, οι άντρες του συνεργείου ανυποψίαστοι ότι στο εγκαταλειμμένο κτίσμα διαμένει κάποιος, ήταν έτοιμοι να αρχίσουν τις εργασίες κατεδάφισης. Ευτυχώς, όπως λένε, την τελευταία στιγμή διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του κτίσματος κινούνταν κάποιο άτομο. Τον κάλεσαν να απομακρυνθεί, αλλά εκείνος αρχικά αρνούνταν. Μετά από… «διαπραγματεύσεις» που κράτησαν αρκετή ώρα, ο τοξικομανής αποχώρησε και τα μηχανήματα άρχισαν τις εργασίες κατεδάφισης του σπιτιού, τις οποίες και θα ολοκληρώσουν αύριο Δευτέρα.

Οι γείτονες σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο κτίσμα είναι εγκαταλειμμένο εδώ και 25 χρόνια, καθώς οι τρεις κληρονόμοι του διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Τον τελευταίο ωστόσο χρόνο, όπως τονίζουν, ο 40χρονος τοξικομανής άρχισε να το χρησιμοποιεί και ως κατάλυμα, ενώ στον ίδιο χώρο περιφέρονταν πολλές φορές, κατά τις βραδινές κυρίως ώρες και άλλοι τοξικομανείς, που είχαν μετατρέψει την πετρόκτιστη μονοκατοικία σε σημείο συνάθροισής τους. Πάντα σύμφωνα με τους γείτονες, ο 40χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές την Αστυνομία, ενώ τους τελευταίους μήνες το σπίτι είχε πάρει φωτιά τρεις φορές από αναμμένα κεριά τα οποία ξεχνούσε ο …απρόσκλητος νοικάρης του.

Η τελευταία ήταν πριν από ένα μόλις μήνα, με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει για την κατάσβεσή της. Οι φωτιές που είχαν ξεσπάει και οποίες εγκυμονούσαν κινδύνους για την πρόκληση ατυχήματος από πιθανή κατάρρευση του σπιτιού, σε συνδυασμό και με τις διαμαρτυρίες των γειτόνων εξανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να εκδώσουν άδεια και να προχωρήσουν στην κατεδάφιση του σπιτιού αφήνοντας χωρίς …στέγη τον νοικιαστή του.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου