ΤΟΠΙΚΑ

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ ~ Υπό παραίτηση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών

αναταραχη-στο-νοτιο-πηλιο-υπό-παραίτη-580825

Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο για τη μετακίνηση της μοναδικής υπαλλήλου από τη Μηλίνα, αλλά και για τις ελλείψεις στον προϋπολογισμό

Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης και πολιτικών διαξιφισμών μετατράπηκε το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου με τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης να αποχωρούν, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για τη μετακίνηση της μοναδικής δημοτικής υπαλλήλου από τη Μηλίνα και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να ανακοινώνει ότι: «θα τα βροντήξει και θα φύγει», επειδή επικρίθηκε από συναδέλφους του της πλειοψηφίας για σημαντικές παραλείψεις στον προϋπολογισμό του 2014.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Υπό παραίτηση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου Μ. Παπαδημητρίου που επικρίθηκε έντονα από μέλη της πλειοψηφίας γιατί δεν προέβλεψε στον προϋπολογισμό του 2014 προμήθεια εξοπλισμού ασφάλειας στο φράγμα Παναγιώτικο που έχει γίνει στόχος πλιάτσικου αρκετές φορές.

Ο πρόεδρος της διαδημοτικής επιχείρησης ύδρευσης Νίκος Λεγαντής και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννη Πασσιάς αντέδρασαν έντονα όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας του Παναγιώτικου και αφού υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του έργου, ο μεν πρώτος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει παρών και ο δεύτερος κατά. Αυτό φαίνεται ότι εκνεύρισε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παπαδημητρίου που σηκώθηκε να φύγει, λέγοντας προς το Σώμα «αυτό ήταν. Θα τα βροντήξω και φεύγω…».

Το κλίμα ωστόσο είχε πολωθεί νωρίτερα εξαιτίας της έντασης και της έντονης αντιπαράθεσης που δημιουργήθηκε με αφορμή τη μετακίνηση της μοναδικής υπαλλήλου από τη Μηλίνα που μένει πλέον χωρίς διοικητική υποστήριξη με επιλογή της δημοτικής αρχής.

Κατά της μετακίνησης της υπαλλήλου, που σήμερα απασχολείται στην Αργαλαστή, έχουν συγκεντρωθεί 350 υπογραφές διαμαρτυρίας με πρωτεργάτη το ίδιο το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, ενώ «στο πόδι» βρίσκεται ολόκληρο το χωριό. Χθες η δημοτική αρχή με δελτίο τύπου επιχείρησε να «υποβαθμίσει» το όλο θέμα με τη μετακίνηση της υπαλλήλου, διατυπώνοντας τη δική της άποψη για τα γεγονότα.

Ωστόσο, προχθές ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σταμάτης Βακούλας κατήγγειλε τη δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν στην έδρα της Επιχείρησης τουριστικής ανάπτυξης που είναι η Μηλίνα, ένα χωριό που χειμώνα καλοκαίρι συγκεντρώνει εκτός από τους γηγενείς και σημαντικό αριθμό επισκεπτών, η δημοτική ενότητα να παραμένει χωρίς διοικητική υποστήριξη από το Δήμο. Η συγκεκριμένη υπάλληλος μάλιστα εκτελεί χρέη και ανταποκριτή του ΟΓΑ για την περιοχή και η μετακίνησή της έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Τι απαντά ο Δήμος…

Χθες το μεσημέρι και μετά το μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε στην περιοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στο δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής εστάλη ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής για τη μετακίνηση της υπαλλήλου:

«Η παρούσα δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της και για να λειτουργήσει σε σωστή βάση ο Καλλικράτης, επαναλειτούργησε τα γραφεία στις τοπικές κοινότητες του δήμου, κάνοντας πράξη τις σχετικές προεκλογικές δεσμεύσεις στους πολίτες του δήμου. Στα πλαίσια αυτά το κοινοτικό κατάστημα της Μηλίνας επαναλειτούργησε μετά από δωδεκαετή παύση, που χρησιμοποιούταν ως αποθηκευτικός χώρος με ευθύνη του τότε δημάρχου Σηπιάδος κύριου Βακούλα και τοποθετήθηκε υπάλληλος του δήμου.

Με απόφαση του αρμοδίου αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, η εν λόγω υπάλληλος τοποθετήθηκε προσωρινά, για την υποβοήθηση του έργου του τμήματος που ασχολείται με τη σύνταξη των στοιχείων για το Εθνικό Δημοτολόγιο του Δήμου, προκειμένου να είμαστε απολύτως έτοιμοι μέχρι στις 31/12/2013.

Από την πλευρά της Τοπικής Κοινότητας Μηλίνας και τον Πρόεδρό της είχε προηγηθεί απόφαση για τη συγκέντρωση υπογραφών κατοίκων οι οποίες εστάλησαν στο δήμο με σκοπό να πιέσουν και να αποτρέψουν τη μετακίνηση της συγκεκριμένης υπάλληλου.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε το σώμα, όπως και το είχε πράξει και με σχετικό έγγραφό του τις προηγούμενες ημέρες προς το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας, ότι η μετακίνηση της υπαλλήλου είναι εντελώς προσωρινή, έχει συγκεκριμένο σκοπό και θα αναπληρωθεί στα καθήκοντά της από άλλον υπάλληλο, όπως και ήδη έγινε».

Οσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Βακούλα, το Γραφείο Τύπου του Δήμου τονίζει: «Άξιο λόγου λοιπόν, ήταν η επιμονή του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κύριου Βακούλα να μετατρέψει την απόφαση της διοίκησης για μετακίνηση υπαλλήλου για καθαρά λειτουργικούς – πρακτικούς λόγους, σε μείζον υποτίθεται πολιτικό ζήτημα, εμπλέκοντας την υπάλληλο, η οποία με τη στάση της έχει ήδη αποδεχθεί τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, συμπεριφορά όμως που ενέχει τον κίνδυνο πειθαρχικού ελέγχου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου