ΤΟΠΙΚΑ

«Ούριος άνεμος» για τα υδατοδρόμια της Μαγνησίας

ούριος-άνεμος-για-τα-υδατοδρόμια-τη-578320

Ενισχύθηκε το επενδυτικό σχήμα με τη συνεργασία της Hellenic Seaplanes με τον όμιλο GlobiLED

Ανοίγει ο δρόμος για την επίσπευση των επενδύσεων στα υδατροδρόμια Βόλου, Αλοννήσου και Σκοπέλου. Η ανακοίνωση της συνένωσης των δυνάμεων μεταξύ της Hellenic Seaplanes με τον όμιλο GlobiLED σε ένα δυνατό επενδυτικό σχήμα δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στην περιοχή καθώς όπως ανακοινώθηκε ο όμιλος GlobiLED πρόκειται να διοχετεύσει σημαντικές επενδύσεις στα υδατοδρόμια μαζί με την Hellenic Seaplanes.

Η επένδυση θα αφορά την επόμενη τριετία και ο όμιλος -όπως υπογραμμίζεται- επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την εμπειρία και τεχνογνωσία της Hellenic Seaplanes που ήδη επενδύει στην ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων για να μπει στο χώρο του Τουρισμού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, αμέσως μετά την τελική συνάντηση και υπογραφή της συμφωνίας με τον όμιλο GlobiLED ανέφερε ότι «πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης, να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων. Ενα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και θα δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει. Η σύμπραξή μας με τον όμιλο GlobiLED μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας».

Η Hellenic Seaplanes A.E. δραστηριοποιείται ως ιδιωτικό επενδυτικό όχημα στην ελληνική αγορά έχοντας ως αντικείμενο την εξασφάλιση της λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων υδατοδρομίων. Πρωταρχικοί στόχοι της είναι η ανάπτυξη ενός σημαντικού δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα καθώς και η επιχειρησιακή σύνδεση των προορισμών με υδροπλάνα.

Εως σήμερα, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίων εξολοκλήρου μέσω ιδιωτικής επένδυσης στην Αλόννησο και τη Σκόπελο καθώς και σε άλλες περιοχές, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει ως τεχνικός σύμβουλος αδειοδότησης για το υδατοδρόμιο Βόλου αλλά και άλλων περιοχών, όπως επίσης και τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες όπως η Παμβώτιδα στα Ιωάννινα. Εξάλλου ξεκίνησε την αδειοδότηση και κατασκευή της πρώτης τεχνικής βάσης υδροπλάνων στη Χαλκίδα.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Ομίλου GlobiLED ανέφερε ότι «είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα έχει τεράστια δυναμική στην προσέλκυση του παγκόσμιου τουρισμού και σκοπεύουμε να είμαστε ένα μέρος του μηχανισμού που θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη».

Από την συνεργασία των δύο ομίλων θα δρομολογηθούν πολλές συνέργειες οι οποίες θα ενσωματώσουν καινούργιες εφαρμογές και υπηρεσίες στα υδατοδρόμια αλλά και στον τομέα των υδροπλάνων. Οπως γίνεται αντιληπτό, οι δυνατότητες μιας τέτοιας συνεργασίας είναι πραγματικά ανυπολόγιστες.

Σήμερα ο Ομιλος GlobiLED κατέχει ηγετική θέση στην αγορά φωτισμού LED, έχοντας υλοποιήσει πάνω από 1.500 έργα φωτισμού στην Ελλάδα. Εργα που περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του φωτισμού στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους και δημόσιους οργανισμούς της χώρας, με συνεχείς καινοτομίες και πρωτοπόρες λύσεις, ενώ η τελευταία στρατηγική κίνηση του ομίλου ήταν η απόκτηση της αποκλειστικής αντιπροσωπείας στις τηλεοράσεις Sharp & Blaupunkt για όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου