ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ορίστηκε ανάδοχος για το υδατοδρόμιο Σκοπέλου

ορίστηκε-ανάδοχος-για-το-υδατοδρόμιο-172752

Εγκρίθηκε η εταιρία Hellenic Sea planes από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Προς την κατασκευή του υδατοδρομίου Σκοπέλου αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η ανάδοχος εταιρία Hellenic Sea planes ύστερα από τη λήξη της δημοπρασίας στις 28 Ιουλίου που δημοσίευσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού που συνεδρίασε χτες το πρωί στις 12 ενέκρινε την παραχώρηση χώρου στην εταιρία HellenicSeaplanes ύστερα από τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού προκειμένου να δημιουργηθεί το υδατοδρόμιο του νησιού.

Το Λιμενικό Ταμείο πρόκειται να παραχωρήσει 100 τ.μ. στην ανάδοχο εταιρία HellenicSeaplanes, η οποία ήταν η μοναδική η οποία υπέβαλε φάκελο συμμετοχής. Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, το υδατοδρόμιο χωροθετείται στο νότιο τμήμα της κεντρικής αποβάθρας του λιμανιού, κοντά στο travel-lift, προκειμένου να υπάρχουν «καθαροί» χώροι ελιγμών των υδροπλάνων και συνεχή κρηπιδώματα με ευελιξία στη χωροθέτηση των δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η χρονική διάρκεια της παραχώρησης του χώρου ορίζεται στα 12 χρόνια. Το ελάχιστο οικονομικό αντάλλαγμα ορίζεται στα 21 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα 3 πρώτα χρόνια, ενώ μετά την πάροδο των τριών ετών το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου δύναται να προβεί σε αύξηση του οικονομικού ανταλλάγματος.

Ο δήμαρχος της Σκοπέλου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Γιώργος Μιχελής, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είναι μια εναλλακτική λύση για τις αφίξεις στο νησί μας. Το υδατοδρόμιο Σκοπέλου αποτελεί σημαντικό έργο για το νησί μας καθώς τα υδροπλάνα θα μπορέσουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της Σκοπέλου. Έτσι, η ύπαρξη των υδροπλάνων μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του αισθήματος της απομόνωσης των κατοίκων από την υπόλοιπη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας HellenicSeaplanes, κ. Νικόλαος Χαραλάμπους, επεσήμανε πως το πρώτο δίκτυο που αναμένεται να λειτουργήσει θα είναι ο Βόλος, οι Σποράδες και η Σκύρος, ενώ το Βόρειο Αιγαίο θα είναι το πρώτο επιχειρησιακό πεδίο των υδροπλάνων. «Ένα μήνα μετά την έγκριση του φακέλου της άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών, το υδατοδρόμιο θα είναι έτοιμο».

Ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, επίσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου αποδέχτηκε πρόταση μίας αγγλικής ιστιοπλοϊκής εταιρίας η οποία επιθυμεί τη δραστηριοποίησή της στο νησί.

Η ιστιοπλοϊκή εταιρία ενδιαφέρεται να φέρει δέκα περίπου ιστιοπλοϊκά σκάφη στο Λουτράκι Σκοπέλου, προκειμένου ενδιαφερόμενοι να τα ενοικιάζουν και να απολαμβάνουν την κρουαζιέρα τους στα νερά των Βορείων Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου