ΤΟΠΙΚΑ

Παραιτήσεις στο Γηροκομείο Βόλου

παραιτήσεις-στο-γηροκομείο-βόλου-573052

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα μέλη της Διοίκησης του Γηροκομείου Βόλου, λίγες μέρες πριν λήξει και τυπικά η θητεία τους. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αποτελούν «βραχνά» για την εύρυθμη λειτουργία του και οι μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις προς το προσωπικό στο οποίο οφείλονται εννιά μήνες αποδοχών, φαίνεται ότι λειτούργησαν «καταλυτικά» ως προς την απόφαση αυτή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του ΕΚΒ που είχε ζητήσει συνάντηση, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τον ίδιο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων για τα προβλήματα που αφορούν στο προσωπικό και του ζητήθηκε να παρέμβει προκειμένου, αφενός να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Ιδρύματος και αφετέρου να λήξει το πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού που έχει άρρηκτη σχέση με τις αποπληρωμές του ΕΟΠΥΥ αλλά και με την αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος προκειμένου να υπάρχει ρευστότητα.

«Το Γηροκομείο Βόλου είναι ένα Ίδρυμα που πρέπει πρώτα από όλα να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του προκειμένου να συνεχίσει να είναι «το σπίτι» ηλικιωμένων που φιλοξενούνται και παράλληλα να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα που αφορά στο προσωπικό που δεν είναι δυνατόν να είναι «σε διαρκή ομηρία» εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων εδώ και τόσους μήνες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί και πρέπει να παρέμβει προκειμένου να βρεθεί το πλαίσιο εκείνο που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση σε μία νέα κατάσταση που θα ανοίξει δρόμους για να αρθούν τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκ μέρους του ΕΚΒ το μέλος του Δ.Σ Σμαράγδα Λιάτσικου, μόλις ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Ίδρυμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διοίκηση τα έσοδα του Ιδρύματος προέρχονται από νοσήλια για τους ασθενείς της Μ.Χ.Π. (Ε.Ο.Π.Υ.Υ), από δωρεές φιλανθρώπων, από ενοίκια και από τις συντάξεις των φιλοξενουμένων γερόντων.

Οι δωρεές λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης έχουν μειωθεί κατά 35 – 40% από παλαιότερα χρόνια, ενώ μεγάλη δυστοκία υπάρχει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να υπάρχουν περίπου 18 ακίνητα ξενοίκιαστα.

Την ίδια στιγμή στο προσωπικό του Ιδρύματος οφείλονται όπως παραδέχεται και η ίδια η Διοίκηση αποδοχές εννέα μηνών.

Ως προς αυτό ωστόσο το θέμα εκτός από την παραδοχή, δεν υπάρχει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής και ενώ ήδη πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν χρήματα ούτε για τα εισιτήρια προκειμένου να μεταβούν με το Αστικό στην εργασία τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου