ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε η γιορτή των Ενοπλων Δυνάμεων στο Βόλο

τιμήθηκε-η-γιορτή-των-ενοπλων-δυνάμεω-573062

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στο Βόλο. Χθες το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων,από εκπροσώπους των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και δημοτικών αρχών της πόλης.

Επίσης χθες πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα η πόλη είχε σημαιοστολιστεί από τις 08:00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου και έγινε επίσημη έπαρση και υποστολή της ελληνικής Σημαίας.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941 – 1944 προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις οποίες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους (άντρες, γυναίκες και παιδιά) που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Αθ.Τ

ΦΩΤΟ: Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου