ΤΟΠΙΚΑ

Τσιπουροκατάνυξη… on line

τσιπουροκατάνυξη-on-line-573131

Τσιπουράδικα οn line από χθες μέσω της ιστοσελίδας http://www.tsipouradikavolou.gr/, που δημιούργησε και ανέβασε στο διαδίκτυο ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Στην ιστοσελίδα «Τα Τσιπουράδικα του Βόλου» καταγράφεται η ιστορία του τσίπουρου, οι μεζέδες που συνοδεύουν το κλασικό 25άρι, η παράδοση που έχει ο Βόλος ως πόλη και έχει συνδέσει το όνομά της με τα τσιπουράδικα, αλλά και ενδιαφέρουσες πληροφορίες τόσο για την ίδια την πόλη όσο και τη γαστρονομία της που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πασίγνωστα τσιπουράδικα.

Η ιστοσελίδα άρχισε να δημιουργείται πριν από δύο μήνες περίπου και χθες βγήκε επίσημα στο Διαδίκτυο, απευθύνοντας στους επισκέπτες της πρόσκληση, να βιώσουν από κοντά την εμπειρία της τσιπουροκατάνυξης στο Βόλο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Απ. Αθανασό, σύντομα η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί. Σε πρώτη φάση θα μεταφραστεί σε τέσσερις ακόμη γλώσσες, στην αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική και τη ρωσική.

Επιπλέον θα δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να γράφουν τις εμπειρίες αλλά και τις παρατηρήσεις – παράπονα από τα τσιπουράδικα που επισκέπτονται ή ακόμη και να καταθέτουν νέες ιδέες για συνταγές που θα φτάσουν στο τραπέζι μας ως τσιπουρομεζέδες.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του συλλόγου, με στόχο την ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομικής ταυτότητας του Βόλου, αλλά και των ίδιων των τσιπουράδικων», σημείωσε ο κ. Αθανασός.

Στρώνουν τραπέζι

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ιστοσελίδας, έρχεται να «κουμπώσει» με τη δράση του Συλλόγου που θα αναλάβει, αύριο, Σάββατο, να στήσει στο περίπτερο της Μαγνησίας, στο πλαίσιο της Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, τραπέζι με τσίπουρο και κλασικούς τσιπουρομεζέδες, απευθύνοντας στους επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης προσκλητήριο για τσιπουροκατάνυξη στο Βόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό, ο γνωστός ιδιοκτήτης τσιπουράδικου στο Βόλο, Δημ. Χατζηπλάκης, μαζί με σεφ, θα αναλάβουν να μαγειρέψουν κλασικούς τσιπουρομεζέδες (με προϊόντα προσφορά από τα Macro) αλλά και πιάτα από την παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα και στο τραπέζι που θα στρώσουν θα προσφέρουν τσίπουρο «Αποστολάκη», το οποίο θα καλούν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν και μαζί να τσιμπήσουν ένα μεζεδάκι.

Το τραπέζι θα στρωθεί για 800 άτομα περίπου, που θα πάρουν μία πρώτη γεύση τι εστί τσιπουροκατάνυξη στο Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου