ΤΟΠΙΚΑ

Ογκολογική ημερίδα το Σάββατο στο Βόλο

ογκολογική-ημερίδα-το-σάββατο-στο-βόλ-573015

Η 1η Ογκολογική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Xenia Volou, στο Βόλο.

Σκοπός της διοργάνωσης της ημερίδας αποτελεί κυρίως η ενημέρωση των πολιτών της Μαγνησίας πάνω σε μια νόσο – μάστιγα όπως είναι ο καρκίνος, που αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Απευθύνεται πρωτίστως στους πολίτες, αφορά όμως και όλους τους επιστήμονες (ιατρικό – παραϊατρικό προσωπικό) που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την αντιμετώπιση ασθενών πασχόντων από νεοπλασματική ασθένεια.

Σε μια εποχή που η οικονομική δυσχέρεια αποτελεί τροχοπέδη στη μετάβαση ασθενών σε οργανωμένα ογκολογικά κέντρα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κοινωνίας

της Μαγνησίας -όπως τονίζουν σε ανακοίνωση οι διοργανωτές- να συνεισφέρει με ποικίλους τρόπους στην όσο το δυνατόν πληρέστερη οργάνωση και λειτουργία μιας σύγχρονης ογκολογικής μονάδας στο μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού. Προς αυτό το σκοπό ήδη έχουν γίνει με τη συνδρομή αρμοδίων φορέων και πολλαπλών εθελοντών – συλλόγων αρκετά βήματα, με αποτέλεσμα τη θεσμική κατοχύρωση και αξιοπρεπή λειτουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, που καθημερινά εξυπηρετεί πληθώρα ασθενών πασχόντων από νεοπλασία.

Στην ημερίδα είναι προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν ως μέλη προεδρείων ή ως ομιλητές επίλεκτοι επιστήμονες, τόσο από τη δημόσια όσο και από την ιδιωτική υγεία του

νομού Μαγνησίας, καθώς και διακεκριμένοι ογκολόγοι και ακτινοθεραπευτές από μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου