ΤΟΠΙΚΑ

Αφησε καλές εντυπώσεις

αφησε-καλές-εντυπώσεις-851206

Σε καλό δρόμο έδειξε ότι βρίσκεται η Νίκη, που χθες επιβλήθηκε της Κυπριακής ομάδας Εθνικού Αχνας με 3-2 στο τελευταίο φιλικό της στο Πήλιο. Οι κυανόλευκοι έδειξαν πολλά θετικά στοιχεία και κατέβηκαν χθες το βράδυ αήττητοι από το βουνό των Κενταύρων, αφού σε τρια φιλικά ματς πέτυχαν δύο νίκες και μια ισοπαλία.
Συγκεκριμένα κέρδισαν τις «ρεζέρβες» του Εθνικού Αστέρα με 2-0, έφεραν ισοπαλία με την Δόξα Κατωκοπιάς 1-1, ενώ χθες στο τρίτο τους παιχνίδι επικράτησαν του Εθνικού Αχνας.
Στο χθεσινό φιλικό αγωνίστηκε και ο Σκοπιανός, το όνομα του οποίου όμως δεν διέρρευσε. Επαιξε στην επίθεση αρχικά και ως αριστερό χαφ μετά, όπου τα πήγε καλύτερα. Ο εκπρόσωπός του δεν έδωσε το όνομά του στο φως της δημοσιότητας και αυτό θα γίνει μόνο αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι αγωνίζονταν στην ομάδα Κουμάνοβο, που έπαιξε πέρυσι στα προκριματικά του ΟΥΕΦΑ.
Τα γκολ της Νίκης στο παιχνίδι πέτυχαν δύο ο Ισπανός Σάντσεζ, που ήταν για άλλη μια φορά πολύ καλός, και ο νεαρός υπό δοκιμήν Σαπαλίδης. Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ηταν στο 11΄, όταν ο Σίκος εκτέλεσε φάουλ και ο Αλέκου προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα από κοντά στα δίκτυα, αλλά την τελευταία στιγμή επενέβη ο Στάμος. Στη συνέχεια της φάσης ο Πιντσέλι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Η Νίκη στην πρώτη της οργανωμένη επίσκεψη στα καρέ της αντίπαλης ομάδας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 17’ ο Παπαστεργίου εκτέλεσε φάουλ και βρήκε το Σάντσεζ, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε οι κυανόλευκοι να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως η κεφαλιά που έπιασε ο Κωνσταντινίδης μετά από σέντρα του Μπένγκουα κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Κυπριακής ομάδας.
Ο Σάντσεζ στο 22’ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0. Οι παίκτες της Νίκης έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Κωνσταντινίδης έβγαλε πάσα για τον Ισπανό. Ο ίδιος πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Στυλιανού δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.
Ό,τι δεν έκανε σε αυτή την φάση ο Σάντσεζ, το πέτυχε τρία λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Ο Μπένγκουα έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον επιθετικό της Νίκης και αυτός με εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Εθνικού Αχνας, γράφοντας το 2-0 με δυο δικά του τέρματα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Κύπριους να κερδίζουν πέναλτι από ανατροπή του Μοράλες στον Αλέκου. Ο Πογιατζής που ανέλαβε να το εκτελέσει ήταν εύστοχος και μείωσε το σκορ για τον Εθνικό.
Ο Τάσσος στο 55’ με μια καλή επέμβαση αποσόβησε την ισοπαλία, μπλοκάροντας κεφαλιά ψαράκι του Κεμπάτζε. Ετσι δύο λεπτά αργότερα η Νίκη βρέθηκε με διαφορά δύο τερμάτων μπροστά στο σκορ. Ο Σβανιάς έβγαλε την σέντρα και ο Σαπαλίδης με δυνατό σουτ μετά από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Σίκοφ έγραψε το 3-1.
Με δεύτερο πέναλτι στο 75’ που κέρδισε πάλι ο Αλέκου, αλλά από τον Στάμο αυτή την φορά και το εκτέλεσε ο Πογιατζής, διαμορφώθηκε το τελικό 3-2.
Διαιτητής: Δημήτρης Γκόλιας
ΝΙΚΗ: Νάνι, Παπαστεργίου, Καρυώτης, Σωτρίνης, Στάμος, Μωυσίδης, Μάγγος, Κωνσταντινίδης, Μπένγκουα, Χατζηλιόντας (32’ Κουσίδης), Βαλντέζ.
Β’ μέρος: Τάσσος, Σβανιάς (62’ Κουσίδης), Ντακούρ (52’ Χατζηλιόντας, 69’ Καρακώστας), Μοράλες, Στάμος, Κόκκας, Μπέης (69’ Ζαρίφης, 79’ Αρχοντής), Λιάρος, Γεωργιάδης, Αντόνιο, Σαπαλίδης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Στυλιανού, Αλέκου, Ηλία, Κοτσώνης, Ονησιφόρου, Πογιατζής, Μαρτσέλο, Πιντσέλι, Σίκοφ, Τόρες, Έντσον.
Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Κεμπάτζε, Κάσιο, Σάντος Πέντρο, Λαρς, Αλί, Αγγελή, Λάμπρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου