ΤΟΠΙΚΑ

Βραδιά καμπαρέ στο κάστρο της Νταμούχαρης

βραδιά-καμπαρέ-στο-κάστρο-της-νταμούχ-851206

Βραδιά Καμπαρέ «Παρίσι – Νέα Υόρκη» διοργανώνει η Επιχείρηση Πολιτισμού, Ιστορίας Τεχνών & Αθλητισμού Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ του Δήμου Μουρεσίου κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στο ειδυλλιακό κάστρο της Νταμούχαρης σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου στις 10 το βράδυ.

Δυο παράλληλοι μουσικοί δρόμοι σε μια συνάντηση-ταξίδι στους ήχους της μουσικής. Το γαλλικό chanson και η τζαζ των καμπαρέ του Παρισιού συναντούν τα μιούζικαλς και την αμερικάνικη τζαζ των clubs της Νέας Υόρκης μέσα από τραγούδια των Yves Montand, Guy Beart, Edith Piaf, Charles Trenet, Boris Vian, Jaques Brel, Nat King Cole, Cole Porter, που μεταφέρουν μια εικόνα μουσικών επηρεασμών μεταξύ των δυο ηπείρων την εποχή του 50’-60’. Φωνή: Γιούλα Μιχαήλ, Τρομπέτα: Γιάννης Οικονομίδης και Πιάνο: Γρηγόρης Σημαδόπουλος. Ένα σχήμα που επιλέγει τη λιτότητα, διεκδικώντας την ουσία και μεταφέρει την αυθεντική αίσθηση της εποχής. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ. H Γιούλα Μιχαήλ γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε λυρικό τραγούδι στην Αθήνα, μουσική παιδαγωγική και τζαζ αυτοσχεδιασμό στο Παρίσι, όπου εργάστηκε σε δημόσια δημοτικά σχολεία και συμμετείχε σε συναυλίες τζαζ. Στην Ελλάδα εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης και το Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Εχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και έχει συνεργαστεί με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου στην Επίδαυρο (μουσική διδασκαλία), με το Κουιντέτο Μιb (τανγκό) του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστούς μουσικούς της τζαζ (Κοντραφούρη, Βασιλάκη, Δημητριάδη, Πατερέλη, κ.ά.) και συνθέτες σε συναυλίες στην Αθήνα (Παράφωνο, Half Note,Αλεκτον,κ.ά.) και άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Νάξο, Χαλκίδα κ.ά)
Έχει συμμετάσχει στο CD ” Εργα Ελλήνων Συνθετών” της Ορχήστρας Νυκτών Οργάνων Δήμου Πάτρας, κι έχει γράψει το μουσικο-εκπαιδευτικό βιβλίο “Πινακωτή-πινακωτή και στα παιχνίδια μουσική” – εκδόσεις Σπουδή.
Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Με ανώτερες σπουδές στα θεωρητικά, την κλασική τρομπέτα και το πιάνο.
Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τη τζαζ και μοντέρνα μουσική καθώς και με την ενορχήστρωση και σύνθεση, ως ιδρυτικό μέλος πετυχημένων γκρουπ όπως οι We’re Enough(Funk), Nariz (Swing,Dixieland) κ.α.
Πήρε τα πρώτα μαθήματα τζαζ τρομπέτας από τον πολύ αξιόλογο Danny Hayes ο οποίος υπήρξε και η σημαντικότερη επιρροή που καθόρισε τον ήχο του.
Σημαντικές επίσης επιρροές του υπήρξαν τρομπετίστες όπως Art Farmer, Lee Morgan, Blue Mitchel, Freddie Hubbard, Miles Davis, Claudio Roditi, Dizzy Gillespie. Είναι μέλος και ενορχηστρωτής των ιδιαίτερα επιτυχημένων Aroma Caribe ενώ διατηρεί μαζί με τον Χάρη Καπετανάκη και το δυναμικό τζαζ κουιντέτο Jazz Frequency Quintet καθώς και το επιτυχημένο Τζαζ τρίο Triangle.
Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης μουσικούς όπωςRay ,Vega, Herman Olivera, Roberto Pla, Theodossi Spasov, Alfredo Rodriguez κ.a. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ όπως Γαία, Ωδές, Sani, Φιλίππων-Θάσου, Αρδα,
Φεστιβάλ Ολύμπου κ.α. Σαν session μουσικός έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με μουσικούς και σχήματα όπως οι Βlues Wire, Ξάξακες, Θανάσης Γκαϊφίλιας, Θεοδοσία Τσάτσου, Άγαμοι Θύται, Πέτρος Γαϊτάνος, Μανόλης Φάμελος, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Παύλος Παυλίδης,Ionian Jazz Ensemble κ.α.
Ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, διπλωματούχος πιανίστας από το 1995 (Berkley College of Music), αποτελεί ενεργό μέλος στη σκηνή της τζαζ της Θεσσαλονίκης, πάνω από μία δεκαετία. Επίσης, διπλωματούχος από το Royal Academy Of Music του Λονδίνου, συμμετέχει σε διάφορα τζαζ σχήματα της πόλης και παράλληλα διδάσκει σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία της Θεσσαλονίκης και Καβάλας.
Πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελεί μέλος του Jazz Quartet του Chico Freeman.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου