ΤΟΠΙΚΑ

Καταβολή δώρου Πάσχα διεκδικούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις

καταβολή-δώρου-πάσχα-διεκδικούν-οι-συ-566688

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», επισήμαναν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Καταβολή δώρου Πάσχα και επιστροφή όλων των δώρων που καταργήθηκαν τα χρόνια των μνημονίων διεκδικούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών τους οργάνων με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα το περασμένο Σάββατο, γίνεται αναλυτική αναφορά στα αποτελέσματα της συνάντησης.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, ο πρωθυπουργός τούς ενημέρωσε πως θα εισαχθεί ρύθμιση, η οποία θα επαναφέρει το ύψος της σύνταξης χηρείας στο 70% των χρημάτων που λάμβανε ο θανών, έναντι 50% που είναι σήμερα. Για το δώρο του Πάσχα ο πρωθυπουργός επισήμανε πως το μέτρο δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί πριν το 2020, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για αναδρομικά, σημειώνοντας πως το κόστος των αιτημάτων τους αποτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος και υπερβαίνει τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν επίσης να μην ισχύει η μείωση του αφορολόγητου, να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτές στα νοσοκομεία, να γίνει αναγνώριση της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου και στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, όπως στο ΙΚΑ κ.ά.

«Στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι τα μνημόνια τελείωσαν εμείς απαντούμε ότι τα βάσανά μας όχι. Ο,τι αυτά τα χρόνια μάς αφαιρέθηκε ισχύει και νέα βάρη προστίθενται. Οι νεότεροι συνταξιούχοι που θα λάβουν τη σύνταξή τους μετά το 2019 θα έχουν νέα, μεγάλη μείωση με τη προσωπική διαφορά, οι παλαιότεροι είναι υπό προθεσμία για νέες περικοπές και δεν προβλέπεται να τους δοθούν αυξήσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Παράλληλα τονίζεται πως «θα συνεχίσουμε σταθερά σε αυτό τον δρόμο μαζί με τα παιδιά μας, μέχρι ο πλούτος που παράγουμε να υπηρετήσει τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου