ΤΟΠΙΚΑ

Σημείο συνάντησης ο Βόλος με το 4ο φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου

σημείο-συνάντησης-ο-βόλος-με-το-4ο-φεστι-566743

Ανοίγει αύριο αυλαία και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών

Θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και διεθνείς προεκτάσεις το 4ο φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου, που ανοίγει αυλαία αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου μετά τις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με πλήθος συμμετοχών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το φετινό φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 6 Απριλίου, με τη συμμετοχή 35 συγγραφέων, 1.500 και πλέον μαθητών και εκπαιδευτικών, με 400 συμμετοχές να έχουν ήδη εγγραφεί στις πολιτιστικές δράσεις και 100 περίπου εθελοντές, φοιτητές κατά κύριο λόγο, να πλαισιώνουν τη διοργάνωση, που αναμένεται να θέσει την περιοχή για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι διοργανωτές του θεσμού, που υλοποιείται χάρη στη συμβολή τοπικών φορέων και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τιμώμενες συγγραφείς είναι η Αγγελική Βαρελά και η Μαρίζα Ντεκάστρο, ενώ στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ θα υποστηριχθεί ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Αναλύοντας τη φιλοσοφία και τους επιμέρους τομείς δράσεις του φετινού φεστιβάλ ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου Ηλίας Κουτσερής υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει εργαστήρια και δράσεις, που είναι ανοιχτά σε ενήλικες και παιδιά, εργαστήρια, πολιτιστικές δράσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, που προσελκύουν ήδη το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων «υπάρχει άμεση και έμμεση στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς δηλώθηκαν συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Αγγλία. Παράλληλα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σχολεία από διάφορες πόλεις, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη απήχηση της διοργάνωσης», υπογράμμισε.

Παίρνοντας τον λόγο ο Κώστας Μάγος επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του εργαστηρίου λόγου και πολιτισμού, που συμμετέχει στη διοργάνωση, αναφέρθηκε στη σημασία του εγχειρήματος. «Το φεστιβάλ, που έχει γίνει θεσμός, εντάσσει την πόλη του Βόλου στη λίστα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπου γίνονται φεστιβάλ βιβλίου. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στήριξε εξαρχής το φεστιβάλ, ενώ το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης μέσω του εργαστηρίου λόγου και πολιτισμού και την κατεύθυνση του παιδικού βιβλίου με υπεύθυνη την καθηγήτρια Τασούλα Τσιλιμένη έχει οργανώσει μια σειρά δράσεων» είπε.

Τον τομέα της επικοινωνίας με τους συγγραφείς ανέλαβε ο Βολιώτης φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, μετέχων παράλληλα στη συντονιστική επιτροπή που επέλεξε τα βιβλία που θα παρουσιαστούν. Οπως επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στα δημιουργικά εργαστήρια θα υπάρχει το στοιχείο της διάδρασης των ενηλίκων και των παιδιών με τους συγγραφείς. Τιμά την πόλη μας η διοργάνωση του συγκεκριμένου φεστιβάλ και είναι σημαντικό το ότι προσελκύουμε το βιβλιόφιλο κοινό».

Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι μέσω των δράσεων που διοργανώνονται οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες, προκειμένου να τις ενσωματώσουν στη συνέχεια στην τάξη και τη σχολική πραγματικότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου