ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική ημερίδα για τις προοπτικές απασχόλησης μηχανικών στο Βέλγιο

ενημερωτική-ημερίδα-για-τις-προοπτικ-567154

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δίκτυο EURES και τη Φλαμανδική Υπηρεσία Απασχόλησης VDAB, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προοπτικές Απασχόλησης Μηχανικών στο Βέλγιο».

Ειδικότερα, θα γίνει ενημέρωση για:

* Συνολική επισκόπηση της Βελγικής αγοράς εργασίας, εστίαση στις ελλείψεις της Φλαμανδικής Περιφέρειας και Προοπτικές απασχόλησής ως Μηχανικοί.

* Συνθήκες διαβίωσης (κόστος ζωής, διαμονή κτλ.) και απασχόλησης στην Περιφέρεια της Φλάνδρας.

* Αναλυτική παρουσίαση των θέσεων / μισθών / εταιρειών, αναζήτηση και υποβολή αίτησης για εργασία, σύνταξη βιογραφικών, διαδικασίες αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.

* Υποστήριξη σε εργασιακά, διοικητικά, φορολογικά θέματα σε περίπτωση επιλογής εργασίας ως μηχανικός στο Βέλγιο.

* Προσφορά θέσεων εργασίας, συλλογή βιογραφικών.

* Παρουσίαση των ευκαιριών συνέχισης των σπουδών (μεταπτυχιακό / διδακτορικό, πρακτική άσκηση).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, από Φλαμανδούς Συμβούλους EURES και του VDAB (Φλαμανδική υπηρεσία Απασχόλησης) ειδικών επί της αγοράς εργασίας στο επάγγελμα των Μηχανικών.

Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις, θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα, αλλά τα κυριότερα σημεία των παρουσιάσεων, θα αποδοθούν από Έλληνες εκπροσώπους και στην Ελληνική γλώσσα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, και ώρα 13:00 στο Αμφιθέατρο Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου