ΤΟΠΙΚΑ

Βοήθημα σε 1.500 άπορες οικογένειες

βοήθημα-σε-1-500-άπορες-οικογένειες-559552

Αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια που διατυπώνονται στην τοπική Εκκλησία, ενώ στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των άπορων οικογενειών της περιοχής μας που θα λάβουν βοήθημα ενόψει Χριστουγέννων, ανέρχεται σε 1.500. Η λίστα των ονομάτων που καταγράφονται στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειες εμπλουτίζεται διαρκώς, με πολλά περισσότερα αγωνιώδη αιτήματα, τα οποία εκτιμάται ότι θα καλυφτούν μέσω του Εράνου Αγάπης, που αρχίζει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, σε κάθε ενορία της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Οι προτεραιότητες που δίνονται από την τοπική Εκκλησία, επικεντρώνονται κατά βάση στην κάλυψη της σίτισης αλλά και των καθημερινών αναγκών, γενικότερα, εκατοντάδων άπορων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων. «Στόχος μας, αναφέρει στο σημείο αυτό ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, είναι να στηρίξουμε τα συσσίτιά μας, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που έχουν πλέον πολλές οικογένειες και ενόψει των εορτών πρέπει να καλύψουμε πάρα πολλά θέματα, για να έχουν όλοι φαγητό τα Χριστούγεννα».

Επιπροσθέτως, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να επεκταθεί το δίκτυο των συσσιτίων στον Αγιο Τρύφωνα, τον Αγιο Νεκτάριο και τον Αγιο Παντελεήμονα και «προσπαθούμε να βρούμε τα χρήματα για να κάνουμε τις πρώτες υποδομές» επισημαίνει ο κ. Ιγνάτιος.

Κάθε ενορία θα πραγματοποιήσει έρανο, ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει το γενικό φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης αλλά και κάθε ναό χωριστά, προκειμένου να καλυφθούν τα δεκάδες αιτήματα για βοήθεια. Στόχος είναι να δοθούν εορταστικές δωροεπιταγές σε όλους όσους έχουν ανάγκη, ενώ όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας «προσπαθούμε να βρούμε τον καταλληλότερο τρόπο για να πάρουν όσο γίνεται περισσότεροι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας, βοήθημα».

Ο συνολικός αριθμός των συσσιτίων της τοπικής Εκκλησίας δείχνει να παραμένει σταθερός, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ενώ στο μεταξύ, αυξάνονται, αντιθέτως, οι νεόπτωχοι που απευθύνονται στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, ζητώντας χρήματα ή τρόφιμα για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση των υπευθύνων του Κέντρου, ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες κάθε ηλικίας, ηλικιωμένοι, μοναχικοί, νέα ζευγάρια, οικογενειάρχες, αλλά και άποροι νέοι φοιτητές, ζητούν χρηματικά βοηθήματα ή τρόφιμα, τα οποία εξασφαλίζονται ουσιαστικά μέσω του εράνου και του αποθέματος αγάπης, που καταθέτουν γενναιόδωρα, δεκάδες ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου