ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αγγίζει πολλούς
Οι δαπάνες εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών για το έργο – φάντασμα της παράκαμψης της Ζαγοράς «αγγίζουν» πολύ κόσμο. Η απόλυτη παραδοχή από τη Νομαρχία Μαγνησίας των όσων χθες αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έστω και αν πρόκειται για παλιό έργο προ οκταετίας, επιβάλλει το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης.
Διευθύνσεις και ονόματα, κύριοι. Διότι, όπως έλεγε στην παλιά ελληνική ταινία ο Σπύρος Καλογήρου στο Νίκο Κούρκουλο, «είναι πολλά τα λεφτά, Αρη!» η ταινία ήταν η «Λόλα». Αντε για να μην την κάνουμε… Λόλα!
Ο κρυπτογράφος
Μπράβο Παύλο
«Ολες οι προηγούμενες διοικήσεις αποφάσισαν αυξήσεις!» Ετσι δικαιολόγησε τη χθεσινή απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ για το νέο χαράτσι ο αντιπρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης και Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης. Γιατί, Δήμαρχε, κόβεις έτσι αβασάνιστα τρία καφεδάκια από τον παππού στο Φαρδύ; Τι άλλο του έμεινε; Τι λέω τώρα; Πότε σκέφτηκε ο χορτάτος το νηστικό; Χώρια που ορισμένοι αδυνατούν να καταλάβουν όχι μόνο τους χειμαζόμενους συμπολίτες, αλλά και την εποχή που ζούμε.
Χ.Μ.

Για την αξιοποίηση
Η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης υπό το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Πυργιώτη ασχολείται ειδικά με το κομμάτι της Εθνικής Αθλητικής Υποδομής και την αξιοποίησή των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως διαβεβαίωσε χθες ο νέος ΓΓΑ Παν. Μπιτσαξής, καθησυχάζοντας τους πάντες ότι η συγκεκριμένη Γραμματεία όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά θα ασκήσει αποφασιστικό ρόλο. Άντε μπας και προχωρήσει και το θέμα της αξιοποίησης του νέου Φορέα Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που με την προηγούμενη Κυβέρνηση θύμιζε το “σπεύδε βραδέως…”.
Β.Κ

Έπιασε το νόημα
Ο νέος ΓΓΑ πάντως ήταν σαφής ως προς το στόχο του Υπουργείου. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουν δημιουργηθεί με τον κόπο και το μόχθο του ελληνικού λαού και του φορολογούμενου, άρα πρέπει να είναι συντηρημένες, σωστά οργανωμένες και να έχουν διαχείριση, η οποία να εξασφαλίζει ότι διατίθενται προς όφελος του αθλητικού τους σκοπού και του κοινωνικού συνόλου με σωστό τρόπο. Απόψεις με τις οποίες προφανώς και δεν διαφωνεί κανείς. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουν μόνο στα λόγια.
Β.Κ

Το επίδομα
Επιασε τόπο η αναφορά που κατέθεσε δημότης της Κάρλας και ειδικότερα του δημοτικού διαμερίσματος Καναλίων που εξαιρέθηκε, όπως τονίζει, από το επίδομα απορίας που δόθηκε στο Δήμο Κάρλας. Ο δήμαρχος Κάρλας Θαν. Παπαδήμας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, ώστε να δοθεί οικονομική ενίσχυση, όπως έχει αποφασιστεί και για άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά και πόνταραν σε αυτό το επίδομα εν όψει μάλιστα των εορτών.
Β.Κ
Οργασμός
Στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2010 καταφθάνει στην Αθήνα η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και μέχρι τότε η Κυβέρνηση θα έχει κάνει τις ανακοινώσεις της. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπάρχει οργασμός και η μεγάλη μάχη γίνεται για το Κωπηλατοδρόμιο. Αν και ένα “non paper” μπορεί να κάνει τη διαφορά και να πείσει όσους εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή του Κωπηλατοδρόμιου στη λίμνη Κάρλα.
Δ.Χ.
Η χαρά του παιδιού
Δεν παίζει να είχε ξαναδεί τόσο κόσμο η Πλατεία Πανεπιστημίου! Από τη μέρα που άρχισε το Καρουζέλ και το χωριό του Αϊ-Βασίλη ο κόσμος και ειδικά τα παιδιά δεν σταματούν από το πρωί μέχρι το βράδυ να πηγαίνουν εκεί και να χαίρονται. Και μόνο η εικόνα που είναι στολισμένα τα σπιτάκια και παίζουν τα παιδιά μέσα στην πόλη, τη στιγμή που παλιά δεν ξεμυτούσαν ούτε στο πεζοδρόμιο, πρέπει να ικανοποιεί και τους πιο δύσπιστους. Πάντως θα θέλαμε να εισηγηθούμε να είναι ανοιχτό το Καρουζέλ και μετά τις 9 το βράδυ, μπας και προλάβουμε κι εμείς να κάνουμε καμιά γύρα… Για να διαπιστώσουμε κι εμείς τι ακριβώς γίνεται!
Δ.Π
Πλιτς-πλατς
Μπορεί να μην βγάζει τα έξοδά του το Κολυμβητήριο, αλλά τουλάχιστον οι δημότες κολυμπάνε… Πάντως ακόμη και γι’ αυτό η δημοτική αρχή είναι περήφανη…
Δ.Π
Η παροιμία των χρεών
Τόσα χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κράτος, οι δήμοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις κ.τ.λ. έχουν χρέη. Αν πάρουμε παράδειγμα μια οικογένεια, αυτή ξοδεύει σε σύγκριση με όσα βγάζει. Αυτοί που χρεώνονται είναι αυτοί που θέλουν και τα λούσα τους. Τώρα για τους δήμους και τους άλλους που έχουν χρεωθεί θα περιμέναμε τα χρέη να έχουν προκύψει από τα «λούσα» που θα προσέφεραν στους δημότες. Πάντως λούσα δεν έχουμε δει… Όλο τα ίδια και τα ίδια… Την παροιμία «απλώνω τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα» την ξέρουν; Καιρός να την μάθουν…
Δ.Π
Με καθυστέρηση
Την έκατσαν τη βάρκα όσοι ήθελαν ή πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Β. Ελλάδα. Η ιστορία με τα Τέμπη δεν παίζει να τελειώσει σε ένα μήνα, όσο αισιόδοξοι κι αν φαίνονται μερικοί. Οι καταστροφές είναι μεγάλες και θα χρειαστεί χρόνος, χρήμα και υπομονή. Οι Βολιώτες πάντως που θα ταξιδέψουν προς τη Θεσσαλονίκη, θα φτάσουν μεν στον προορισμό τους, αλλά με καθυστέρηση. Άντε και Καλές Γιορτές!
Δ.Π
Ο χαμός
Μπορεί ακόμη η αγορά να μην έχει ζεσταθεί, όμως οι δρόμοι της πόλης… καίνε! Από το Σάββατο έχει ξεκινήσει ένας πανικός από το πρωί μέχρι το βράδυ με χιλιάδες αυτοκίνητα να κατακλύζουν το κέντρο του Βόλου. Πού ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα αυτοί οι άνθρωποι; Δεν έβγαιναν ή δεν πήγαιναν στις δουλειές τους; Μετά δεν έχουν άδικο οι επισκέπτες που μας αποκαλούν «κουνάβια»…
Δ.Π
Πρώτη φορά
Συνήθως το αποφεύγει, χθες όμως ήταν η πρώτη φορά που έστρεψε ευθέως τα βέλη του στα πεπραγμένα της προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ. Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Δημ. Δερβένη που υπενθύμισε όλα όσα έγιναν από τη σημερινή διοίκηση για όλα όσα δεν έγιναν από την προηγούμενη. Το περίεργο είναι ότι στην οξύτατη κριτική που έγινε από τον κ. Δερβένη, δεν υπήρξε απάντηση από τον παριστάμενο πρώην Δήμαρχο Κυριάκο Μήτρου.

Υπέρ της συνένωσης
Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια είναι σταθερά προσηλωμένος υπέρ της συγχώνευσης του Βόλου με τη Νέα Ιωνία . Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλο, που στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ είπε ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να συνενωθούν και πάλι οι δύο πόλεις, που μεσούντος του Εμφυλίου το καθεστώς της εποχής, όπως είπε, έκρινε σκόπιμο να τις χωρίσει για τους δικούς της πολιτικούς λόγους.
Ο απολογισμός για την Αργώ
Στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος Αντ. Παππάς ορθώς ρώτησε για τον απολογισμό του ταξιδιού της Αργούς πέρυσι το καλοκαίρι στην Κέρκυρα. Η πλειοψηφία έκανε πως δεν άκουσε και απάντησε πως έχει πλήρη και αναλυτική παρουσίαση των εξόδων του ταξιδιού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και όμως, τότε είχε μείνει μία εκκρεμότητα . Η αναλυτική παρουσίαση διαχείρισης των χορηγιών για το ταξίδι από την περιβόητη Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. ( ΕΕΤΑΑ).
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Τώρα ξέρουν…
Στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, όλα τα μέλη του δηλώνουν ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτες καταστάσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Στην τελευταία σφοδρότατη κακοκαιρία, με ανθρώπινα θύματα και εκτεταμένες καταστροφές, Νομαρχία, δήμοι και υπηρεσίες μέτρησαν τις δυνάμεις τους. Ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να προτείνει στο νομάρχη να συγκληθούν σε ευρεία σύσκεψη όλες οι πλευρές. Τώρα, θα μπορούν να πουν τα πράγματα με το «ονοματεπώνυμό» τους. Τι έφταιξε, τι έλλειψε, τι δεν έγινε. Καλή πρωτοβουλία.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου