ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση K. Kαρτάλη προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

παρέμβαση-k-kαρτάλη-προς-το-υπουργείο-ε-851206

Ο οικονομικός αφανισμός εκατοντάδων επαγγελματιών (και) του ν. Μαγνησίας με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου που ενέκρινε και ψήφισε στη Βουλή η απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε την παρέμβαση του Βουλευτή Κώστα Καρτάλη προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο Κ. Καρτάλης απέστειλε σχετικό υπόμνημα για τη σοβαρότατη επιβάρυνση των εγκατεστημένων μικροεπαγγελματιών που δραστηριοποιούνται πραγματικά στα μικρά χωριά και δεν χρησιμοποιούσαν προσχηματικά – δηλώνοντας δηλαδή έδρα τα χωριά αλλά ασκώντας το επάγγελμα σε πόλεις – τον προϊσχύοντα νόμο που τους απάλλασσε.
Με το νόμο αυτό όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων εντάσσονται πλέον στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΤΕΒΕ και υποχρεούνται σε ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν μηνιαίως τα 350 ευρώ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όλοι οι ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχείων, καφενείων, κρεοπωλείων και μιας σειράς άλλων μικροεπαγγελματιών που συγκροτούσαν τον οικονομικό ιστό των μικρών τοπικών αγορών, αντιμετωπίζουν με την ως άνω επιβάρυνση τον κίνδυνο του αφανισμού, με ευρύτερες συνέπειες στη κοινωνική ζωή των μικρών χωριών και του νομού μας.
Το Υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε – δια του Υφυπουργού Γ. Κουτρουμάνη – ότι από την τρέχουσα εβδομάδα θα αποστείλει εγκύκλιο στις κατά τόπους υπηρεσίες του υπουργείου, όπου ρητά θα καταχωρίζονται οι επαγγελματίες των κατηγοριών που θα απαλλάσσονται από τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΕΒΕ και στις οποίες θα περιλαμβάνονται όσοι επαγγελματίες όντως ασκούν στα χωριά το επάγγελμά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου