ΤΟΠΙΚΑ

Μεταγραφές υπό προϋποθέσεις

μεταγραφές-υπό-προϋποθέσεις-851206

Στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός θα μπει μόνο σε περίπτωση που παραχωρήσει κάποιον ποδοσφαιριστή από το ρόστερ του. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει κάποια κίνηση για αμυντικό, με το Νίκο Νιόπλια να ζητάει εξαιρετική περίπτωση. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Παλέτα, ενώ αρέσει και ο Ματεράτσι. Παράλληλα, η διοίκηση λέει «ναι» σε ενδεχόμενη πρόταση για τον Βύντρα ενώ την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δει ο Κλέιτον.
Ο Νικόλας Πατέρας εξακολουθεί να δηλώνει ότι: «Ο κ. Νιόπλιας δεν μου έχει ζητήσει κάποιον παίκτη προς το παρόν». Και αυτό γιατί ο προπονητής του Παναθηναϊκού μόνο σε μια εξαιρετική περίπτωση αμυντικού θα πει «ναι». Μία τέτοια περίπτωση ίσως είναι ο Γκαμπριέλ Παλέτα που φέρεται να ενδιαφέρει το «τριφύλλι». Αν και τόσο η Μπόκα Τζούνιορς, όσο και ο ίδιος ο παίκτης δεν κάνουν καλό πρωτάθλημα στην Αργεντινή, ο κεντρικός αμυντικός χαίρει της εκτίμησης του Νιόπλια. Ένα μείον όμως στην υπόθεση Παλέτα είναι ότι τρεις μάνατζερ εμπλέκονται με τον Αργεντινό.
Ο παίκτης κοστολογείται με 2,5 με 3 εκατ. ευρώ αλλά στον Παναθηναϊκό εξετάζουν αν μπορεί να προχωρήσει το ενδεχόμενο να τον πάρουν δανεικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κίνηση από τη πλευρά των «πρασίνων» και όπως φαίνεται, δύσκολα θα γίνει αν δεν παραχωρηθεί κάποιος παίκτης. Αυτό που ακούστηκε από την ΠΑΕ είναι ότι: «Πρώτα θα παραχωρήσουμε παίκτες και αν γίνει αυτό, ίσως να ασχοληθούμε με αμυντικό».
Εκτός του Παλέτα, υπάρχουν και άλλα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα, ένα εκ των οποίων είναι του Μάρκο Ματεράτσι. Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι μπορεί ο σκληροτράχηλος στόπερ να κάνει τη διαφορά λόγω και της εμπειρίας του, αλλά δεν μπορούν να παραγνωρίσουν το γεγονός ότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του. Ένα άλλο όνομα που έχει ακουστεί είναι του Γιάν Ντούριτσα, ενώ χθες οι Ιταλοί έγραφαν για τον Περ Κρόλντρουπ της Φιορεντίνα.
Όσον αφορά τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές, υπάρχει η σκέψη ο ένας από αυτούς να είναι ο Λουκάς Βύντρα. Βεβαίως, για να συμβεί αυτό πρέπει να φτάσει μια πρόταση στα γραφεία κοντά στα 1,8 εκατ. ευρώ. Αυτός για τον οποίο η διοίκηση δεν θα δυσκολευτεί να πει το «ναι» στην παραχώρηση του, είναι ο Σίλβα Κλέιτον. Η κίνηση του Βραζιλιάνου να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ όταν έμαθε ότι είναι εκτός 18αδας στο ματς με τον ΠΑΣ έχει εκνευρίσει άπαντες στο «πράσινο στρατόπεδο». Δύσκολη φαίνεται και η παραμονή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ομάδα, αφού δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο που να ανατρέψει την κατάσταση για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει τον Ιούνιο. Από 1/1/2010 ο διεθνής φορ μπορεί να συμφωνήσει με την ομάδα της αρεσκείας του για να μετακομίσει εκεί το καλοκαίρι, δίχως ο Παναθηναϊκός να εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Πατάνε καλά… τον Ιανουάριο
Παράλληλα, εντατικές είναι οι εργασίες που γίνονται στο Ολυμπιακό Στάδιο για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα. Ο… παλιός ξηλώθηκε μέσα σε μία μέρα και σήμερα ή αύριο αναμένεται να μπει ο νέος. Αν όλα κυλήσουν βάση χρονοδιαγράμματος, το γήπεδο θα είναι έτοιμο για το ματς με τον Εργοτέλη στις 6 Ιανουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου